Universitatea Craiova, învinsă cu 2-1 la Botoşani

0
270

FC Botoşani – Universitatea Craiova 2-1

Au marcat: Fulop 18, Cabrera 61 / Popov 86.

Stadion: Municipal, spectatori: 1.000.

FC Botoşani: Iliev – Dimitrov, Miron, Ngadeu, Muşat – Cabrera (86 Hadnagy), Vaşvari, Bordeianu (77 Casado) – Fulop, Ivanovici, Matulevicius (71 Carralero). Antrenor: Leo Grozavu.

Universitatea: L. Popescu – Achim, Popov, Acka, Vătăjelu – Madson, Zlatinski (82 R. Petre) – Băluţă, Rocha, Bancu – Ivan (71 Măzărache). Antrenor: Daniel Mogoşanu.

Arbitru: Marius Avram.

 

 

Cu Mateiu, Kay şi Herghelegiu excluşi din lot şi cu Straton, Iliev şi Dumitraş accidentaţi, Universitatea a mers la Botoşani cu o echipă de bază decentă, dar cu o bancă de rezerve ticsită de juniori, majoritatea cu puţine meciuri chiar şi la echipa-satelit a clubului. Sabotată practic din interior, echipa din Bănie dă impresia că nu-şi doreşte astfel să joace în cupele europene, fiindcă lotul se subţiază numeric, scăzând vertiginos media de vârstă, în condiţiile în care nici nu are dreptul de a transfera jucători, nici măcar liberi de contract.

Alb-albaştrii au găsit alunecos locul unde nu câştigaseră vreun punct până acum, fiindcă o ploaie zdravănă se instalase în nordul Moldovei. A reprezentat belşug pentru gazdele care au dominat net prima jumătate de oră, în care au şi obţinut avantaj minim. La o fază la care factorul de echilibru al Ştiinţei, Zlatinski, era pe margine, oblojit după contra care i-a umplut jambierul de sânge, coechipierii săi s-au bâlbâit, iar Nuno Rocha, omul care temporar trebuia să umple golul lăsat de căpitan, era preocupat să ceară henţ, în loc să se implice în joc. Dintr-un carambol provocat de Matulevicius, mingeaa ajuns  fortuit la Fulop, care a ajutat-o să alunece în colţul lung. În grupul oaspeţilor s-a creat un şoc şi Ivanovici putea mări imediat diferenţa după ce l-a răsucit pe Acka, dar a prins prea mare încredere şi a finalizat prost. Oamenii lui Mogoşanu au priceput că nu mai au ce pierde şi au controlat ultimul sfert de oră, dar Nuno Rocha i-a tras în braţe portarului advers, deşi îl avea la cherem, iar Vătăjelu şi Zlatinski au fost periculoşi cu două şuturi.

Pauza i-a scos din ritm pe olteni, fiindcă repriza a doua a început cu aceeaşi insistenţă în atac a Botoşaniului, iar Popescu a blocat două mingi care puteau încheia meciul devreme. Portarul Craiovei n-a mai avut ce face la execuţia celui mai bun jucător al gazdelor, Cabrera, care nici nu l-a băgat în seamă pe Achim la duelul direct şi a marcat cu fineţe.

Ivan apărut că se gândeşte mai mult la plecarea la lotul naţional, Rocha a părut din alt film, iar Băluţă nu a mai avut prestaţia din ultimele jocuri. Până la final, Bancu a încercat o ripostă, dar şutul din drop a fost interceptat de bulgarul din poarta gazdelor. Mai precis a fost Popov, cu o lovitură de cap, din careu care a redus din handicap, dar cam târziu pentru ca alb-albaştrii să pretindă mai multe din deplasarea în nordul Moldovei, chiar dacă Rocha a tras peste poartă la centrarea perfectă a lui Vătăjelu, în prelungiri. Per total,  Botoşaniul a fost superioară, câştigând a treia partidă din tot atâtea jucate pe teren propriu cu Universitatea.

Duminică, de la ora 17, pe “Extensiv”, Craiova se bate cu Iaşiul pentru Europa League, dar în ultimele 3 etape lupta pentru locul 7 se va da în trei, fiindcă şi Botoşaniul poate emite pretenţii.