Studenţi de la cinci facultăţi din ţară participă la Craiova la concursul AGRONOMIADA 2016

0
511

Începând de astăzi şi până duminică, la Craiova are loc ediţia a XXVIII-a a concursului ştiinţific studenţesc AGRONOMIADA, organizat de Facultăţile de Agronomie şi Horticultură a Universităţii craiovene. Evenimentul se desfăşoară pe două planuri – ştiinţific şi sportiv –, la el participând studenţi ai tuturor universităţilor agronomice din ţară: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Craiova. Festivitatea de deschidere are loc astăzi, ora 10.30, în Aula „Alexandru Buia”.

agronomieLa Concursul profesional ştiinţific şi sportiv AGRONOMIADA 2016 s-au înscris studenţi de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara, precum şi de la Universitatea din Craiova.

Pentru această a XXVIII-a au fost propuse nu mai puţin de 11 discipline de concurs, în funcţie de specificul facultăţilor: Agricultură/Montanologie (Fitotehnie, Pedologie); Biologie (Botanică); Controlul şi expertiza produselor alimentare – tehnologia prelucrării produselor agricole (Microbiologia alimentelor, Tehnologii în industria vinicolă); Horticultură (Floricultură, Legumicultură); Ingineria şi protecţia mediului în agricultură (Mijloace de investigare a poluării); Inginerie economică în agricultură (Managementul proiectelor în agricultură şi dezvoltare rurală); Măsurători terestre şi cadastru (Teledecţie şi GIS); Medicină veterinară (Obstetrică veterinară); Peisagistică (Arboricultură ornamentală); Silvicultură (Caracterizarea din punct de vedere staţional şi a vegetaţiei a unui arboret de şleau de câmp); Zootehnice (Tehnologia creşterii păsărilor). Concursul va consta în verificarea cunoştinţelor acumulate de studenţi din tematica specifică disciplinelor menţionate, care se va efectua în cadrul a două probe: una teoretică, sub formă de întrebări, organizatorii punând la dispoziţia studenţilor şi o consistentă bibliografie, şi alta practică.

AGRONOMIADA 2016 are, pe lângă componenta profesional-ştiinţifică, şi concursuri sportive, studenţii urmând a participa la întreceri la fotbal şi tenis de câmp. Și pentru acestea există un regulament cu menţiuni clare referitoare la regulile de joc şi punctajul acordat pe echipe. Festivitatea de premiere a câştigătorilor concursurilor din cadrul AGRONOMIADA va avea loc mâine, 14 mai, de la ora 18.00, în Sala „Alexandru Buia” a Facultăţii de Agronomie din Craiova.