Directorii unităţilor şcolare, chemaţi la şedinţă pentru rezultatele obţinute la simulările elevilor

0
362

Ieri, directorii instituţiilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Dolj au fost convocaţi, la sediul Inspectoratului Judeţean Dolj, într-o şedinţă în cadrul căreia s-au discutat rezultatele obţinute la simulările Evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a , respectiv pentru Bacalaureat. Cum rezultatele sun departe de a fi mulţumitoare, s-au stabilit paşii de urmat, pentru remedierea situaţiei, şi se aşteaptă şi urmările, iar dacă acestea vor fi nesatisfăcătoare nu sunt excluse măsuri disciplinare. Se cere, în plus, participarea mai activă a părinţilor în procesul educaţional.

 Directorii instituţiilor e învăţământ preuniversitar au participat, ieri, la o şedinţă în cadrul căreia s-au discutatrezultatele obţinute la simulările examenelor naţionale. Cum rezultatele obţinute la aceste examinări sunt departe de a fi mulţumitoare, s-au pus în discuţie paşii de urmat. Se va merge pe ontensificarea unspecţiilor tematice, pe urmărirea frecvenţei la cursuri a copiilor şi pe punerea în balanţă a notelor obţinute la ore cu cele care au venit în urma examenelor naţionale, nelipsind verificare implicării părinţilor în procesul educaţional al tinerilor. „Sigur, rezultatele sunt departe de a ne mulţumi, de aceea am convocat această şedinţă. Am solicitat, la nivelul fiecărei şcoli, analiza întregii activităţi. Inspecţiile vor fi riguroase şi, pe lângă tematică, se va urmări şi frecvenţa la cursuri a elevilor, şi respectarea programului de pregătire suplimentară. Eu consider că nu numai în clase terminale ale ciclurilor şcolare trebuie să se desfăşoare o instruire temeinică , ci şi în cele de mijloc. Vom evalua întreaga pregătire şi vom urmări dacă notele care sunt în cataloage sunt în concordanţă cu situaţia reală şi cu nivelul lor de pregătire”, a declarat prof.  Lavinia Elena Craioveanu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Părinţii, chemaţi la instruirea copiilor

Situaţia este cât se poate de îngrijorătoare şi trebuie adoptate măsuri urgente. Cel puţin la acest moment, se pare că vor fi luate unele măsuri, dar dacă nu sunt urmate şi de unele disciplinare, şi vorbim de cele adresate managerilor şi cadrelor didactice, totul pare în van. „Este îngrijorător ca, la clasa a VIII-a, să avem acest procent mic de promovabilitate. Trebuie să o luăm de la început. Ştim că, mai ales în mediul rural, este un interes scăzut pentru Bacalaureat. Acolo, argumentul principal a venit din faptul că, fiind acceptaţi cu medii scăzute la liceu, este greu să-i capacitezi în timpul liceului şi să-i aduci la media minimă de absolvie a „Maturităţii”. Acum, este şansa învăţământului profesional şi, personal, cred că situaţia se va remedia. S-a mai adus, ca şi scuză, problema oboselii copiilor. Or, tocmai aici vrem să intervenim şi să-i responsabilizăm, atât cât putem, şi pe părinţi. Trebuie să se implice foarte mult şi căutăm să realizăm proiecte care să-i cuprindă. În ceea ce priveşte paşii care trebuie urmaţi de către cadrele didactice şi managerii instituţiilor de învăţământ, fiţi siguri că, dacă rezultatele nu vor fi mulţumitoare, vom adopta măsurile prevăzute de lege”, a mai precizat Lavinia Craioveanu.