„Bărbierul din Sevilla” – reprezentaţie jubiliară la Opera Română Craiova

0
689

O reprezentaţie specială a operei bufe „Bărbierul din Sevilla”, de Gioachino Rossini, va avea loc mâine, 18 februarie, de la ora 19.00, la Opera Română Craiova, cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la premiera mondială care a avut loc la Teatro Argentina din Roma, pe 20 februarie 1816. Spectacolul este regizat de Arabela Tănase şi îl va avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Gheorghe Stanciu actualmente dirijor principal la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa.

Figaro, personajul central, va fi interpretat de Ştefan Ignat, baritonul care a fost aplaudat îndelung săptămâna trecută pentru evoluţia sa în premiera spectacolului cu opera „Simon Boccanegra” de Giuseppe Verdi. Rosina va fi Dragana Popovic, laureată a celei de-a II-a ediţii a Concursului Internaţional de Canto „Elena Teodorini”, desfăşurat la Craiova în noiembrie 2015. În cadrul competiţiei, mezzosoprana din Serbia a impresionat juriul, fiind răsplătită cu premiul al III-lea şi trei premii speciale, constând în interpretarea unui rol într-un spectacol al Operei Române Craiova, un spectacol al Operei Naţionale Române Cluj-Napoca şi participarea la o sesiune de lucru la Teatrul din Magdeburg.

Spectacolul îi va mai aduce în faţa publicului pe Florin Ormenişan (Contele Almaviva), Peter Hercz – Ungaria (Bartolo), Kakhaber Shavidze – Georgia (Don Basilo), Noemi Modra (Marcellina / Berta), Ioan Cherata (Fiorello), Dragoş Drăniceanu (Ofiţerul), Daniel Cornescu (Ambrogio), Nicolae Cucu (Notarul), alături de Orchestra şi Corul Operei Române Craiova.