Consiliul Judeţean Dolj are nevoie de 2,9 milioane de lei pentru a acoperi salariile angajaţilor în ultimul trimestru al anului 2011, lucru pe care conducerea l-a precizat încă de la votarea bugetului pe acest an, banii alocaţi fondului de salarii urmând să se termine luna viitoare. Pentru obţinerea fondurilor, instituţia a expediat mai mult adrese către Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerului Finanţelor Publice şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj. Totodată, reprezentanţii Sindicatului “Forţa Legii” au făcut adrese către conducerea instituţiei pentru ca aceasta să facă demersuri la Ministerul Finanţelor Publice pentru a obţine, la redistribuire, banii necesari pentru acoperirea salariilor angajaţilor din administraţia judeţeană în ultimul trimestru.
Modificările de anul trecuta le legislaţiei bugetare nu le dau voie reprezentaţiilor CJ Dolj să poată aloca fonduri pentru salariile funcţionarilor, fiind constrânşi să respecte un plafon al cheltuielilor salariale stabilit pentru fiecare unitate administrativă în parte la nivelul Ministerului de Finanţe. “În absenţa aprobării unor plafoane maxime suficiente pentru a plăti integral salariile, autorităţile locale – în cazul nostru, Consiliul Judeţean Dolj – chiar dacă ar avea suficiente resurse financiare, nu pot vota un buget de personal suficient pentru plata salariilor, dacă acesta ar depăşi plafonul maxim aprobat”, susţine Ringo Damureanu preşedintele UFL, care crede că cea mai bună soluţie ar fi redistribuirea către CJ a fondurilor disponibile la nivelul celorlalte entităţi publice din judeţ la capitolul cheltuieli salariale. “Soluţia a dat-o chiar Parlamentul Romaniei, care a votat Legea nr. 13/2011, pentru aprobarea cu modificări a OUG nr. 63/2011, astfel că modificarea plafoanelor maxime va fi posibilă în cursul anului 2011 pe cale administrativă, prin redistribuire între unităţile administrativ-teritoriale a nivelului maxim al cheltuielilor de personal aferent bugetului general centralizat al judeţului Dolj, de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice judeţene, cu informarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor”, se arată într-un comunicat remis de Uniunea “Forţa Legii”.
Prioteasa: “S-a făcut o mare nedreptate judeţului Dolj”
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat că împărtăşeşte “neliniştea” sindicaliştilor de la “Forţa Legii” cu privire la asigurarea fondurilor pentru plata salariilor în administraţia judeţeană pe ultimul trimestru al anului, CJ Dolj începând deja demersurile pe lângă autorităţile centrale pentru remedierea problemei. Totodată, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, anunţă că pentru a achita salariile bugetarilor plătiţi de Consiliul Judeţean ar mai fi nevoie de aproximativ 2,9 milioane de lei, instituţia expediind în acest sens mai multe adrese către Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerului Finanţelor Publice şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj. “Împărtăşesc neliniştea liderului de sindicat Ringo Dămureanu cu privire la neasigurarea plafonului de salarii la Consiliul Judeţean Dolj şi la instituţiile deconcentrate din subordinea CJ. Suma în cauză este de circa 29 de miliarde de lei vechi pentru care, încă de la formarea bugetului pe 2011, am tras semnalul de alarmă şi ne-am adresat tuturor instituţiilor interesate în rezolvarea acestei probleme. Aceasta cu atât mai mult cu cât CJ Dolj are un număr de personal inferior numărului maxim aprobat cu circa 55 de persoane. Considerăm că s-a făcut o mare nedreptate judeţului Dolj care, într-o ierarhie pe cap de locuitor, se plasează pe un nefericit loc 40 din 41”, a explicat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. Acesta a mai spus că demersurile iniţiate la nivelul instituţiei oe care o conduce, vor continua. “Ştiind că va avea loc o rectificare de buget ne-am adresat din nou Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului de Finanţe şi Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj. În urma acestor solicitări ne-a răspuns MAI care ne-a informat că a trimis mai departe adresa noastră către Ministerul de Finanţe, cel care este abilitat să rezolve această problemă. Sigur că nu vom înceta să somăm toate instituţiile abilitate ale statului şi sigur vom reveni cu oricâte adrese va trebui, pentru că ne preocupă în egală măsură ca şi pe colegii din sindicat rezolvarea acestei probleme”, a mai declarat şeful administraţiei judeţene, Ion Prioteasa.
Cum vrea tovarasul Preoteasa sa candideze daca acu nu are solutii .Sa vorbeasca cu Solomon ca mareste pretul la gunoi ,urmeaza si alte majorari sa obtina bani din investitiile facute de 8 ani .Sigur ca si dansul are ceva deoparte ca pentru ei nu a fost criza tot timpul .Pentru noi criza e permanenta eu nu am somn gandind de unde face rost Preoteasa de bani .Banii se vor gasi dar poate stim si noi ce au muncit care e rezultatul muncii lor.
Comments are closed.