„Ştiinţa” Celaru, supusă de „piticii” lui Gică Popescu

0
507

Juniorii CJ Dolj, îmbrăcaţi în tricourile Universităţii Craiova, au cedat în faţa unei trupe mai tinere aliniate de Şcoala de Fotbal Gică Popescu

Şcoala de Fotbal GP – Victoria Celaru 2-0

Au marcat: Pitulice 23, Cioablă 76.

Şcoala de Fotbal GP: Balaci – Trocan, Pitulice, Achim, Fl. Ionescu – Marcu (81 Pupăză), Stancu (79 Georgescu), Baboi (54 Câmpeanu), Păianu – Cruceru (67 Cioc), Cioablă. Antrenor: Gh. Barbu.

Victoria Celaru: Marica – Ciocârlă, Mârzeanu, Avram, Stănia – Popescu (34 Pătru), Miu (77 Drăgan), Stancu (80 Drăguşanu), Dinu (63 Stuparu) – Ianoşi, Bălan. Antrenor: Petrişor Bondrea.

Runda a doua a Ligii a IV-a a programat un meci intersant la Hanul Doctorului între două echipe care nu au avut probleme în a completa numărul de juniori obligatoriu impus de Nicu Neagoe, pentru simplul motiv că pe teren s-au găsit numai juniori. Şcoala de Fotbal Gică Popescu a întâlnit Victoria Celaru, alias grupa de juniori 1994 a Consiliului Judeţean Dolj. Principalele centre de fotbal juvenil din judeţ au concurat la nivelul Diviziei D însă cu forţe diferite. Dacă oaspeţii au aliniat o trupă omogenă cu jucători de 17 ani, „şcolarii” au format o selecţionată în care predominau jucători de 15 sau 16 ani, completată cu 2-3 „veterani” de aceeaşi vârstă cu adversarii. Orgoliile nu puteau lipsi dintr-o astfel de confruntare între cele două Academii de fotbal, însă disputa nu a avut accente dure, fiind chiar una atractivă, în pofida asistenţei rezumate în general la familiile jucătorilor. Deşi plecau cu prima şansă, băieţii lui Petrişor Bondrea, fost antrenor la Şcoala de la Han, s-au înclinat, paradoxal, în faţa pragmatismului unei echipe mai puţin experimentate şi nu la fel de omogenă. Ocaziile irosite de jucătorii îmbrăcaţi precum defuncta Universitatea Craiova au găsit răspuns în cele două goluri ale Şcolii GP, pe fondul unui joc echilibrat. Mobilizaţi de la „oficială” de Paul Răducan, noul director al Academiei lui Gică Popescu, devenită pepinieră pentru divizionara B din Târgovişte, jucătorii struniţi de pe bancă de Gică Barbu au marcat din două faze la care masivul portar al oaspeţilor, Marica, a ezitat decisiv. Dintr-un corner acordat uşor de goal-keeper-ul „Ştiinţei” Celaru, Pitulice a punctat cu o lovitură de cap de la 11 metri bine plasată, mingea lovind şi bara din stânga lui Marica. Golul care a închis tabela a aparţinut puştiului de 15 ani, Cioablă, unul dintre remarcaţii jocului, care a rezolvat simplu o fază cursivă derulată pe stânga de colegii săi. Oaspeţii au ratat mai mult, inclusiv de două ori cu poarta goală, însă pe final puteau fi pedepsiţi mai drastic, „şcolarii” irosind câteva oportunităţi pe contraatac.

Goluri multe în etapa  a doua

A doua rundă a Ligii a IV-a Dolj a fost una prolifică, în cele şapte meciuri disputate marcându-se nu mai puţin de 37 de goluri, diferenţa maximă înregistrându-se în preconizatul derby CS Sopot – Recolta Ostroveni, campioana de anul trecut câştigând practic un set alb în  faţa adversarei. Rezultatele complete ale etapei a II-a: FC Podari – Progresul Segarcea 5-2, CS Sopot – Recolta Ostroveni 6-0, Energia Craiova – Viitorul Cârcea 5-1, Şcoala de Fotbal GP – Victoria Celaru 2-0, Ştiinţa Malu Mare – CSO Filiaşi 3-2, CS Apa Craiova – CS Işalniţa 3-0, Amaradia Melineşti – Avântul Pieleşti 5-3. Echipa FC Brădeşti a stat, deoarece Dunărea Calafat se va retrage din campionat, urmând să participe în Liga a III-a. După două etape CS Sopot şi Ştiinţa Malu Mare au maximum de puncte şi conduc în Liga judeţeană.