„Noaptea cercetătorilor”, un real succes la Craiova

1
721

Vineri, 25 septembrie, Depertamentul de Fizică al Facultăţii de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii din cadrul Universităţii din Craiova a organizat, pentru a III-a oară consecutiv, „Noaptea cercetătorilor”, eveniment european, cu desfăşurare concomitentă în peste 300 de oraşe de pe continent, susţinut de Comisia Europeană.

Evenimentul , care şi-a propus să promoveze ştiinţa în rîndurile tuturor categoriilor sociale, cu precădere al tinerilor, s-a bucurat de un real succes. Holul central al Universităţii din Craiova a fost arhiplin, sute de persoane, de la copii de cinci-şase ani şi pînă la oameni în toată firea participând la experimente ştiinţifice, iar celor mici li s-au oferit diverse surprize. De asemenea, în Sala „Albastră”, după deschiderea oficială a manifestării, au avut loc mai multe seminarii, pe diverse teme ştiinţifice, care s-au bucurat de succes. A avut loc şi un concurs de cultură generală – pentru elevii de gimnaziu şi de liceu, câştigătorii fiind premiaţi cu cărţi. Prezenta la inaugurare, conf.univ.dr. Costel Marian Ionaşcu, prorector al Universităţii din Craiova , pe probleme de Informatizare şi Administrarea Fondurilor Europene, i-a îndemnat pe cei prezenţi să facă muncă de cercetare, deoarece „se pot declanşa idei, care, puse în practică, pot shimba viaţa în bine”. La rîndul său, prof. univ.dr.  Dumitru Buşneag, decanul Facultăţii de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii i-a îndemnat pe tineri spre activitatea de cercetare: „Nu pot decât să-i felicit pe colegii de la Departamentul Fizică. Sper să prindem vremuri mai bune, când efortul unui fizician să fie bine văzut. Mă deranjează că, în România, s-au abandonat unele domenii în care excelăm”. Manifestarea a durat până la ora 24:00, când cine a dorit a vizitat standurile diverselor Facultăţi, unde au putut asista la foarte multe demonstraţii.

1 COMENTARIU

  1. Incepand cu ora 21 incepusera sa-si stranga catrafusele astfel incat la ora 21.55 toti plecasera.
    Dezamagire totala! Iar din informatiile celor care au fost intre orele 18.30 si 20.30 se pare ca totul a fost un mare esec! Marca UCV!

Comments are closed.