Marin Nicoli, la raport în faţa consilierilor judeţeni

0
540

Consilierul judeţean Marian Irinei „l-a chemat la raport” pe directorul Parcului Industrial Marin Nicoli, căruia i-a cerut socoteală de ce a participat la o conferinţă de presă ce a avut loc recent, la Primăria muncipiului Craiova, fără să aibă mandat de la Consiliul Judeţean, conferinţă în cadrul căreia a prezentat o serie de realizări ale administraţiei judeţene, dar fără să amintească de această instituţie.

Marian Irinei

În sprijinul său a sărit şi un alt coleg de partid, consilierul Alexandru Brezniceanu, care i-a solicitat directorului Nicoli să spună câte hotărâri de CLM s-au dat în sprijinul acestor parcuri industriale şi să le compare cu numărul de hotărâri pe care le-au votat consilierii judeţeni, din aceiaşi perspectivă. Nicoli a spus că este o proporţie de 30 la 70, dar că nu exclude şi implicarea CLM-ului şi mai ales a edilului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu,  în ceea ce priveşte alocarea de facilităţi, avize, certificate de urbanism, utilităţi, etc, care au făcut mai atractive aceste parcuri industriale.

„Ne-aţi sfidat pe toţi !”

Irinei a explicat în faţa colegilor că a fost un gest regretabil al directorului Nicoli, asta pentru că, cele două parcuri industriale, s-au înfiinţat prin votul consilierilor judeţeni. Tot lor li se solicită votul atunci când trebuie să se facă investiţii în parcurile industriale sau când trebuiesc făcute noi angajări. Marian Irinei l-a acuzat pe Marin Nicoli că a pus la cale această conferinţă într-o zi în care nu era în localitate nici preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa şi nici vicepreşedintele Cristinel Iovan. „Pot să vă suspectez că aţi ţinut neapărat să faceţi această conferinţă pentru că ştiaţi că domnul preşedinte Prioteasa este la Bruxelles, unde a reprezentat Consiliul Judeţean şi nu numai, iar domnul vicepreşedinte Iovan era la un curs de administraţie. Bun, dar de ce nu aţi invitat-o pe doamna Alina Tănăsescu, cel de-al doilea vicepreşedinte, ce credeţi că nu înţelegea ce prezentaţi dumneavoastră acolo. Aţi sfidat-o efectiv şi ne-aţi sfidat şi pe noi. Aşa că, vă rog domnule Nicoli să ne vorbiţi şi de celelalte firme, nu numai de Spirit Circuits. Să ne spuneţi dacă aţi respectat cadrul legal, dacă aţi făcut licitaţii, cine sunt celelalte firme, câte locuri de muncă fac şi dacă Spirit Circuits şi-a luat certificatele de mediu pentru că ştim că în China unde produc au avut probleme pe linia protecţiei mediului”, a venit tirul de întrebări din partea consilierului judeţean Marin Irinei către directorul parcului.

Investiţie nouă la Spirit Circuits pe fonduri europene

Marin Nicoli a explicat că s-a respectat cadrul legal că sunt într-adevăr şi alte firme, opt la număr, care vor face în jur de 1700 de locuri de muncă. „Vreau să spun din start că aceste locuri de muncă, la fel ca şi cele create de Spirit Circuits vor fi disponibile abia peste 3 ani şi mai bine. Pentru că un an durează doar amenajarea parcului. E foarte multă birocraţie. Sunt firme importante iar unele au solicitat confidenţialitate până se aşează definitiv”, a subliniat Nicoli.

Directorul Parcului Industrial High Tech a spus că şi el regretă participarea la această conferinţă, dar îi pune la dispoziţie consilierului judeţean Marian Irinei tot ceea ce doreşte şi că el a fost rugat de directorul firmei Spirit Circuits să participe la conferinţă în calitate de director al High Tech Parc şi că firmele, inclusiv Spirit Circuits au achiziţionat caietele de sarcini. Despre protecţia mediului, Nicoli a spus că firma Spirit Circuits face o investiţie nouă, va accesa chiar fonduri europene, nu aduce nimic de la unitatea producătoare din China, aşa că nu trebuie să ne îngrijorăm din acest punct de vedere.