Cârţu s-a săturat şi a plecat: „Am fost nevoit să antrenez ce au adus alţii”

0
981

Directorul tehnic al Universităţii Craiova şi-a reziliat ieri contractul cu clubul, Săndoi rămânând deocamdată în funcţie

Sorin Cârţu anunţase că nu va sta pe banca Universităţii Craiova la meciul din seara aceasta, cu Viitorul Constanţa. Motivul era că rămâne în Bănie alături de jucătorii menajaţi în meciul din Cupa Ligii. Numai că ieri Cârţu şi conducerea clubului s-au înţeles asupra rezilierii contractului. Dacă rezultatele echipei din acest sezon, cât şi intenţiile conducerii clubului de a se debarasa de cuplul Cârţu-Săndoi conduceau spre o astfel de decizie, este de neînţeles luarea acesteia abia la terminarea pauzei competiţionale cauzată de meciurile echipei naţionale. Emil Săndoi va mai rămâne probabil doar pentru partida din seara aceasta, de la Constanţa, în ciuda comunicatului dat de club prin care i se oferă tot sprijinul antrenorului principal. „Dacă va fi vorba de o reziliere voi pleca împreună cu Sorin Cârţu” a afirmat Săndoi acum o săptămână.

Favoriţi pentru preluarea postului de antrenor principal sunt italianul Cristiano Bergodi, dar şi Cosmin Contra, acesta fiind totuşi încă legat prin contract de gruparea Guangzhou din China, care l-a demis din funcţie acum o lună. Un alt nume vehiculat pentru banca tehnică a universităţii este cel al lui Gigi Mulţescu.

Cârţu: „După ce am salvat echipa a început râca între noi şi patron”

La câteva ore după decizie, Cârţu a împărtăşit câteva cauze ale „divorţului”, spunând la că totul a plecat de la refuzul conducerii de a transfera jucătorii pe care el şi Săndoi i-au propus, relaţiile între cele două părţi răcindu-se în ultima perioadă.

„Noi am fost doi antrenori care am antrenat un lot făcut de alţii. Am trăit într-un anumit disconfort pentru că a trebuit să nu discutăm aceste probleme în  presă. A trebuit să plec pentru binele echipei şi atmosferei. Nu regret că plec. Aş vrea să rămână Săndoi. Îl rog public să nu aibă nicio atitudine de solidaritate faţă de gestul meu pentru că la mine este ceva personal. Am zis întotdeauna că lucrurile merg bine, patronii fac bani, echipa joacă, noi antrenăm. Lucrurile astea s-au schimbat total după victoria noastră la Galaţi. În momentul în care noi am făcut 42 de puncte şi eram salvaţi de la retrogradare, totul s-a schimbat. A început râca, discuţii care nu îşi aveau rostul. Înaintea meciului cu U Cluj a fost o şedinţă din care n-am înţeles nimic, stăteam cu Săndoi şi ne întrebam de ce a vrut să ne creeze o stare aiurea. A venit meciul, am câştigat cu 3-0, iar de atunci, aproape în fiecare săptămână tot timpul reproşuri. E clar că eu le-am creat un disconfort. Nu ştiu cui, dar e clar că celor care conduc. Poate s-au simţit cumva complexaţi în ceea ce priveşte atitudinea şi relaţia cu mine. Niciodată nu s-a pus problema de bani. Rezilierea aş fi făcut-o mai demult, dacă nu ne-ar fi echilibrat mai mult Emil Săndoi.  Dacă îţi iau echipa de pe ultimul loc, îţi îndeplinesc obiectivul, îţi iei vreo 2.8 milioane de euro şi tu tot vii cu nemulţumiri, eu ce satisfacţie să am? Nu am nevoie să îmi aduci elogii, dar este un respect care trebuie să îl acorzi. Am propus jucători care acum pe la alte echipe dau randament foarte bun. Am fost de acord cu transferul unor jucători pe care i-au adus. Pentru echipă am spus da, pentru că am încercat să nu fac duşmănie, să nu fac război şi am acceptat. Legat de jucătorii pe care i-am propus şi nu i-au adus, la Boldrin au venit cu o caracterizare de la Lincar, mi s-a părut aiurea. Patronul are nişte tipi care stau în jurul lui şi îl consiliază. L-am cerut pe Wellington şi mi-au zis că are nu ştiu ce probleme de sănătate, de Hamroun la fel. Noi ne-am trezit cu nişte jucători care au venit la echipă, Briceag, Dumitraş sau Popov, dar nu se pusese problema acestor transferuri. Nu mă mai văd lucrând pentru Craiova. Se poate merge în continuare tot cu Săndoi” a spus Sorin Cârţu.

Săndoi s-a declarat surprins de decizia lui Cârţu şi spune că va lua o decizie în următoarea perioadă, în funcţie şi de dorinţa conducerii.