Craiovenii vor să înceapă urcuşul unde au încheiat invincibilitatea

0
354

Sorin Cârţu speră ca seria negativă să ia sfârşit la Târgu Mureş, în faţa echipei care le-a stopat alb-albaştrilor în sezonul trecut seria invincibilă de 19 meciuri

Directorul tehnic al Universităţii Craiova, Sorin Cârţu, speră ca în meciul de duminică, de la Târgu Mureş, echipa din Bănie să încheie în faţa vicecampioanei seria negativă din acest sezon, după ce în stagiunea trecută mureşenii au fost cei care au stopat seria de 19 meciuri fără înfrângere a alb-albaştrilor. „Vrem să punem capăt seriei negre pe care o traversăm. Şi sperăm ca la finalul acestui joc, de la Târgu Mureş, să iasă aşa cum ne propunem. Am dominat adversarii în toate partidele de până acum, dar rezultatele ne-au fost nefavorabile. Rezultatele de până acum reprezintă, în opinia mea, o mare nedreptate. Îmi doresc ca acest lucru să ne facă să strângem rândurile, să arătăm mai multă ambiţie. Lipsa punctelor a generat o stare de presiune în vestiar, pentru că avem obiective pe care vreme să le atingem. Dar o astfel de situaţie poate crea o mai mare concentrare, o mai mare responsabilizare, pentru că în aceste momente grele se văd caracterele puternice. În campionatul trecut, la Târgu Mureş a început un declin al nostru, acum ne dorim să fie declicul favorabil. Brandan nu va fi o surpriză pentru noi, îi ştim calităţile, aşa cum şi el cunoaşte Universitatea“ a declarat antrenorul oltean.

Cârţu nu ia în calcul demisia în cazul unui eşec

Sorin Cârţu nu se gândeşte să demisioneze în cazul unui eşec la Târgu Mureş, chiar dacă două dintre meciurile cu formaţia ardeleană de acum doi ani au provocat schimbări pe banca tehnică a Craiovei. Astfel, Eric Lincar a fost înlocuit cu Ovidiu Stângă după un 1-1 pe arena “Trans-Sil”, iar Ovidiu Stângă i-a lăsat locul lui Gabi Balint la două săptămâni după ce Universitatea pierdea cu ASA pe teren propriu, 1-2, acel eşec fiind de fapt cauza demiterii. “În cazul unei înfrângeri la Târgu Mureş am rămâne cu un punct, nu se întâmplă nimic din punctul meu de vedere. Presa comenta despre înlocuirea mea şi a lui Săndoi atunci când aveam 19 meciuri fără înfrângere, aşa că mă aştept să apară speculaţii acum, când echipa are un punct după trei jocuri. Dar aceasta nu e treaba mea, ci a conducerii. Noi munca ne-o facem la fel. Ceea ce ni se întâmplă nu este cauza aplicării unor principii greşite“ a declarat “Sorinaccio”.

Antrenorul spune că în viitor este posibil ca jucători de la a doua echipă să facă pasul la prima formaţie: „Bawab trece printr-o pasă mai dificilă, dar vom munci să-l readucem la forma pe care a avut-o sezonul trecut, când ne-a ajutat mult. Madson va fi sigur în lot, nu pot spune acum dacă va fi şi titular. Jucătorii tineri de la echipa a doua sunt în atenţia noastră, unii chiar se antrenează cu noi, mă refer aici la Manea, Jurj ori Dinu. Cunosc angajamentul şi starea de spirit de la prima echipă şi pot face oricând pasul“. Cârţu a anunţat şi indisponibilităţile pentru jocul de la Târgu Mureş: fundaşul dreapta Achim şi atacantul Costin Curelea, care are entorsă şi ar putea lipsi chiar o lună de pe gazon.