ISJ Dolj: Când detractorii ţopăie pe caniculă!

11
525

Ieri, a avut loc, la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, examenul pentru ocuparea postului de inspector general al Învăţământului, în mai multe judeţe.Asta după ce, în primăvară, la precedenta „confruntare”,  a fost o bătaie de joc, foarte mulţi inspectori generali la învăţământ alegând retragerea din concurs, printre ei fiind şi cei din Dolj. Actualul inspector general al învăţământului doljean, prof. Georgică Bercea-Florea,a fost candidat şi în primăvară, şi acum. În primele luni ale acestui an, lângă el, la concursul pentru „primus inter pares”–cadrele didactice, a fost prezent şi prof. Dumitru Iftimov, în prezent director al Colegiului Naţional Economic „Gheorghe Chiţu” din Craiova. Atunci, ambii au părăsit competiţia. S-au reînscris la concurs şi, pe 28 iulie 2015, au fost prezenţi în sală. Domnul Iftimov a „rezolvat” repede „exerciţiile” şi „problemele”, obţinând o notă aproape de „magnific” – în jur de 4… Situaţia dificilă, dacă nu gravă, devine la nota obţinută de actualul titular al postului de inspectorgeneral al ISJ Dolj. La ultima probă a fost punctat mai puţin, nota sa finală fiind 6,85, cât trebuia să nu atingă minimum 7.00. Probabil, prof. Bercea va depune contestaţie, dar mai sunt puncte de întrebare, care îşi aşteaptă răspunsul: ce trebuia sau ce nu trebuia să facă inspectorul general în funcţie, când procentele de promovabilitate la Bacalaureat au crescut, în ultimii cel puţin trei ani, ajungând la 60 de procente?; când părţile fracţionale, dintr-un întreg, au depăşit jumătatea la înscrierea în învăţământul tehnologic şi profesional de stat, ce mai era în stare să facă „generalul”, indiferent de numele său? În fine, întrebări şi… întrebări. Dar, peste toate, am dat peste câteva „răspunsuri”. Unul dintre ele este deja public, postat şi pe reţelele de socializare: „Astăzi la concursul pentru postul de inspector școlar general, ambii candidaţi din judeţul Dolj au picat testul grilă”. „Semnătura”, vorbim de „facebook”, este a domnului Constantin Lungulescu, cel care, aşa cum se mai spune prin Inspectorat, este numit „Talpă lungă”, şi, după depresiile personale sentimentale din ultima vreme, încearcă Jiul cu degetul.

O singură observaţie, fără niciun fel de parti-pris: ultimii doi ani au fost pentru învăţământul preuniversitar de stat, din Dolj, de excepţie, dacă avem în vedere rezultatele de la BAC, criteriu de evaluare. Salba de premii la olimpiadele naţionale şi internaţionale a sporit prestigiul învăţământului doljean. Dacă, într-un asemenea context, pot fi desconsiderate eforturile şi calitatea managementului  ISJ Dolj rămâne ceva de neînţeles. Pentru noi.

11 COMENTARII

  1. Aveti dreptate. In timp ce unii nu se ocupa decat cu reclamatiile, minciuna, dezinformarea si manipularea, altii isi vad de treaba lor. Rezultatele din ultimii ani sunt graitoare. Nu stiu cat de relevant este un asemenea concurs de memorizare a unor teorii de management, cand a conduce o institutie inseamna cu totul altceva.

  2. Rezultatele sunt de necontestat atat la BAC cat si la Evaluarea Nationala, fiind si meritul d-nului Bercea-Florea Georgica in calitatea sa de inspector scolar general al ISJ Dolj. Consider ca d-nul Lungulescu Constantin ar trebui sa se ocupe de alte treburi care decurg din calitatea sa de lider de sindicat si nu de birfe ieftine ca o tata.

  3. Daca pe d-nul Lungulescu il intereseaza soarta ISJ Dolj sa se inscrie la concurs. Nu trebuie decat sa aiba curaj asa cum a avut la alegeri cand a trebuit sa apeleze la stie el cine ….

  4. Rezultatele obtinute la BAC si la Evaluarea Nationala sunt foarte bune, meritul il are si d-nul inspectorul general chiar daca unor nu le convine acest lucru. D-nul Constantin Lungulescu ar trebui sa se ocupe de treburile sindicatului nu de birfe ieftine ca o tata. Va rog frumos nu imi mai stergeti postarea. Multumesc.

  5. Vorbeau analfabetii intre ei…ce rost mai au legile si regulile cand principiul este altul..lipitori de afise,pupincurismul, smechereala si golaneala. Ce rost mai are sa invatam(pe acest principiu) toti pot fi manageri, profesori, doctori, ingineri.Repetarea este mama invatarii, spune un principiu didactic. Performanta vine de la competitie si concurenta. Cred ca la ISJ se vede veriga slabă, etc

  6. Rezultatele de la bacalaureat sunt ale elevilor și ale profesorilor care i-au pregătit, unele mai bune, altele mai puțin bune, în funcție de efortul depus și de motivația avută, de aceea nu trebuie să generalizăm. Domnul General nu trebuie să-și asume munca noastră! Ne-am dus prin căldură să supraveghem, să corectăm, în timp ce domnul General stătea într-un cabinet cu aer condiționat.Noi, dacă luăm notă mică, ne ia altul postul. Domnul General a picat examenul de două ori și a rămas în funcție, cu delegație, fără să-și prezinte demisia de onoare, așa cum era normal. Chiar ne credeți idioți? Au ajuns elevii să spună că ,,se vor descurca și ei ca domnul General”. DEMISIA, domnule General! Eu înțeleg că vreți să-l discreditați pe domnul Lungulescu cu ajutorul prietenilor psd-iști din presă pentru a nu mai fi credibil în rândul membrilor de sindicat, dar noi ne-am săturat de dumneavoastră, domnule General! Ne-am săturat să ne faceți de râs cu notele de la concurs… De câte ori trebuie să mai picați concursul ca să vă dați demisia de onoare? DEMISIA!!!

  7. Probleme sentimentale are toată lumea, în perioadele grele ale vieții, când se ceartă cu persoana iubită… Cei din Inspectorat ar trebui să știe asta, pentru că sunt experți în ,,combinări” de ,,n” ori luate câte ,,k”… Toată lumea se ,,combină” cu toată lumea, dacă interesul o cere… Mai multă atenție la ,,depresii personale sentimentale”, pentru că este o exprimare care nu vă face cinste din punct de vedere științific, ba, mai mult, trebuie s-o și dovediți printr-o hârtie de la un specialist. E ușor să scrii pe internet, mai greu să spui față în față… ,,Cățeii” vor să îi distrugă imaginea domnului Lungulescu pentru a nu mai fi credibil… Demisia, domnule General! Ne cereți note mari la examenul de titularizare, dar dumneavoastră luați întotdeauna note sub 7, cu care nu v-ați putea titulariza în învățământ… Nu cumva ne cereți mai mult decât puteți realiza dumneavoastră?

  8. Nu mai laudati atat ! Nu a progresat nimic in invatamant. Ponta si PSD, de cand au venit la putere (2012), au dat ordin sa fie subiecte mult mai usoare, iar supravegherea mai laxa ( a se intelelege ca s-a putut copia fata de examenele pana in 2012). PSD are astfel numai de castigat: parinti (votanti) multumiti, absolventi bac (votanti) multumiti, universitai particulare (gen. Spiru Haret) si de stat care au clienti mai multi pentru a umple buzunarele patronilor, apropiati PSD, sau ”famigliilor” (toate create sub si cu protectia PSD) de la universitatile de stat . Si nu in ultmul rand, oameni mai usor de prostit ( lisa unui bagaj de cunostiinte fundamental). Prin corectitudinea examenelor si supravegherea stricta, Funeriu le ”luase” painea de la gura.

  9. Nu inspectoratul cere note mari la titularizare, PDL-isti tipa din toti rarunchi iar D-nul Lungulescu nu este ales pe viata ca lider de sindicat sa mai treaca si la catedra.Ce nervozati sunt astia pe aici….A apropo cu aerul conditionat si d-nul Lungulescu statea cu aerul conditionat in birou.Iar acele combinari cred ca persoana care le prezinta este experta daca le cunoaste.

  10. Sunt dezamagita de calitatea comentariilor de aici, toti par a fi oameni cu facultate, din invatamant, cu spirit civic … dar fara simtul responsabilitatii. Nu sunt semnate aceste comentarii. Leila, a pica la examenul necesar pentru exercitarea functiei este un fapt, nu o barfa. Si de doua ori in acelasi an. Nu e o intamplare, ci o certitudine, care atesta competenta candidatilor. Articolul este slabut si vadit lingusitor. D-le “jurnalist” Cristi Patru, ar trebui sa repetati gramatica la scoala, cum ati reusit sa luati bacalaureatul cand nu stiti sa scrieti romaneste? Rau a facut cel ce v-a angajat…(ex.:”?;”,”inspectori generali la învăţământ”, “când părţile fracţionale, dintr-un întreg, au depăşit jumătatea” etc). Ma intrebam ce se poate spune afirmativ fata de aceasta ineptie. Acum am vazut. Cum poti sa lauzi/sa sustii pe cineva care nu are competenta profesionala, mai ales in sistemul de invatamant?! Ce exemplu oferi societatii, profesorilor si elevilor deopotriva?! Cum de autoritatea ierarhica superioara nu ia nici o masura?! Rau fac acesti angajatori (de stat sau privati) ca promoveaza mediocritatea…

  11. Anul trecut sub directa obladuire a DOMNULUI GENERAL BERCEA directorul de la CJRAE Dolj impreuna cu d=na Neatu Madalina si Tacu D.au dat posturi in sedinta publica persoanelor care nu au dat concurs de titularizare ,sau cu note mai mici decat a altor candidati , in huiduielile a peste 8oo dascali D.N.A-ul Dolj doarme I…
    De ce sedintele publice nu sunt inregistrate audio video ca si examenele nationale ???…

Comments are closed.