Prepeliţă & co. au fugit ca „potârnichile”

0
315

Fostul căpitan al Ştiinţei a semnat ieri cu Steaua

Telenovela „Andrei Prepeliţă la Steaua” s-a încheiat ieri, jucătorul semnând din postură de jucător liber cu gruparea lui Gigi Becali, după ce FRF a emis o adresă prin care confirma că fostul căpitan al Ştiinţei este liber de contract. Evident, Adrian Mititelu a condamnat şi incriminat tranzacţia: „Prepeliţă, din punctul  nostru de vedere, este sub contract cu Universitatea Craiova şi nu poate fi legitimat decît prin interpretări abuzive ale regulamentului. Cine vrea să îl legitimeze va avea de suferit. Nu e vorba doar de Andrei Prepeliţă, în maximum o lună această decizie va fi suspendată şi toate legitimările cad, iar jucătorii se vor întoarce în Bănie. Având în vedere ultima hotărâre a Comitetului Executiv, Prepeliţă nu poate fi legitimat. Poate doar cu adăugiri la această hotărâre, dacă se dă o decizie definitivă şi executorie că este liber de contract. Dacă preşedintele Mircea Sandu ar fi procedat ca un om fără intenţii ascunse, convoca imediat Adunarea Generală Extraordinară, îi permitea regulamentul. În 15-17 zile se putea realiza acest lucru şi se lămureau lucrurile”.

Mititelu i l-a propus şi pe Roman lui Becali

Gigi Becali a declarat că Mititelu i l-a recomandat pe Mihai Roman în locul lui Andrei Prepeliţă.  „Mititelu mi-a spus să îl iau pe Roman ca să nu îl ia nimeni. Eu îl voiam pe Prepeliţă şi el tot mi-l recomanda pe Roman. Eu ce să mai înţeleg? Mi-a zis să îl iau pe maseur şi l-am adus. Nu am să mai vorbesc şi nu va mai avea polemici cu mine. Vreau să-l asigur pe Mititelu că Prepeliţă va fi vândut, îmi scot cheltuielile şi toţi banii vor fi ai lui. Nu îmi trebuie mie banii lui, la mine are investiţia asigurată. Îl salvez pe el, câteva sute de mii când o să fie jos o să îi prindă bine. Oricum, m-a păcălit cu Andrei Ionescu, m-a sunat să mi-l vândă cu 2 milioane de euro, spunându-mi ce jucător mare o să fie, până la urmă i-am dat 500.000 de euro şi nu am făcut nimic cu Ionescu, iar acum aş vrea să îmi scot paguba”, a spus Gigi Becali. Mititelu i-a răspuns patronului Stelei: „Acum îmi mai face şi o favoare, îmi ia jucătorii şi îmi dă el banii cînd o vrea. Eu nu sunt milogul lui Gigi Becali, el acum îmi ia bunul meu din curte gratis, după ce am stabilit preţul, 700.000 de euro plus TVA”.

Dorel la Dinamo, Gugu, „sechestrat” de impresari

Mititelu a confirmat că Dorel Stoica este aproape de a semna cu Dinamo în perioada următoare, după ce fostul căpitan al Ştiinţei a început sezonul trecut la Steaua. „Dorel Stoica m-a sunat şi mi-a spus că se duce la Dinamo, dar şi la el se aplică acelaşi sistem ca şi la ceilalţi, eu zic că le va fi frică să îl legitimeze. Preşedinţii cu scaun la cap nu vor lua jucători de la Craiova, cei care au furat toată viaţa vor lua. Avem vreo 32 de jucători care sunt asaltaţi de cluburi. Mai sunt vreo opt care se antrenează la baza noastră, ceilalţi sunt răspândiţi ca potârnichile. Piţurcă le-a spus la toţi că eu am o comoară aici şi acum vor să ia jucătorii gratis. Vreau să văd ce club îşi asumă responsabilitatea de a pierde trei-patru meciuri în acest sezon Vedeţi ce se întâmplă acum cu Gugu, pe care îl ascund impresarii care se bat pe el” a declarat Mititelu. Internaţionalul de juniori Costinel Gugu nu a mai dat niciun semn după eliminarea României de la Europeanul under 19, el fiind convocat şi la naţionala de tineret de Emil Săndoi.