Foştii magistraţi Ciprian Nastasiu şi Sofica Dumitraşcu, audiaţi în dosarul lui Mohamad Yassin

0
370

Fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu şi fosta judecătoare Sofica Dumitraşcu au fost chemaţi, ieri, la DNA, pentru a fi audiaţi în dosarul în care medicul Mohamad Yassin este cercetat pentru fapte de corupţie comise în legătură cu Omar Hayssam. La ieşirea din sediul DNA, Sofica Dumitraşcu a declarat că procesul s-a derulat cu zece ani în urmă, că nu-i cunoaşte şi nici nu are vreo legătură cu cei doi.

           Fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu şi fosta judecătoare Sofica Dumitraşcu au fost chemaţi, marţi, la DNA, pentru a fi audiaţi în dosarul în care medicul Mohamad Yassin este cercetat pentru fapte de corupţie comise în legătură cu Omar Hayssam. Cei doi au fost citaţi la DNA în calitate de martori şi au stat mai multe ore la audieri. La ieşirea din sediul instituţiei, Ciprian Nastasiu a spus că a fost audiat ca martor în cazul medicului Mohamad Yassin, că a fost întrebat în legătură cu Hayssam şi că tot ce a fost de declarat a declarat într-un interviu amplu dat cu mai mult timp în urmă şi într-o carte publicată.

            Întrebat dacă sugestia de lăsare în libertate a lui Omar Hayssam a venit din exteriorul instituţiei în care lucra, Nastasiu a declarat că nu confirmă, dar nici nu infirmă.La rândul său, fosta judecătoare Sofica Dumitraşcu a spus, la ieşirea din direcţie, că a fost audiată ca martor în dosarul medicului Yassin, dar nu în legătură cu chestiuni despre Omar Hayssam. Totodată, ea a adăugat că nu i-a cunoscut vreodată pe Yassin sau Hayssam şi cu atât mai mult nu a avut nicio legătură cu aceştia. Întrebată în legătură cu decizia de eliberare a lui Hayssam pe care a luat-o la acea vreme, Sofica Dumitraşcu a precizat că “procesul a fost cu zece ani în urmă şi că nu are nimic de spus”. În acelaşi dosar, anchetatorii l-au audiat, luni, şi pe Ovidiu Ohanesian, care a afirmat că procurorii DNA au vrut să afle care sunt cercurile relaţionale ale doctorului Mohamad Yassin.