Transportatorii de persoane, verificaţi de poliţişti

0
328

Poliţiştii Biroului Rutier Craiova împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român (RAR) Dolj au desfăşurat, ieri, o acţiune pentru verificarea legalităţii activităţilor de transport persoane în Craiova, dar şi în afara oraşului. A fost verificată şi starea tehnică a autobuzelor şi microbuzelor folosite la transportul călătorilor, oamenii legii ridicând cinci certificate de înmatriculare şi patru seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare pentru defecţiunile tehnice constatate. Deşi au fost nevoiţi să întârzie minute bune din pricina verificărilor, călătorii din microbuzele oprite nu s-au arătat deranjaţi de acţiune.

Poliţiştii Biroului Rutier Craiova împreună cu reprezentanţii RAR Dolj au demarat, ieri, o serie de acţiuni ce se vor desfăşura pe parcursul întregii săptămâni, vizând verificarea legalităţii activităţilor de transport persoane atât în Craiova, cât şi în afara oraşului. În prima zi a acţiunii, echipajele postate pe bulevardul “Dacia” din municipiu au oprit mai multe microbuze de autobuze ale RAT Craiova, dar şi autovehicule folosite la transportul persoanelor în afara oraşului. Odată “traşi pe dreapta”, conducătorilor auto li se solicitau toate documentele şi autorizaţiile necesare desfăşurării acestor activităţi. După verificarea valabilităţii inspecţiei tehnice periodice (ITP), a asigurării obligatorii şi a celorlalte acte, locul poliţiştilor era luat de specialiştii de la RAR care verificau starea tehnică a mijloacelor de transport.

Anunţaţi despre ce este vorba, călătorii nu au părut deranjaţi că trebuie să întârzie puţin, mai ales că o bună parte dintre ei s-au arătat nemulţumiţi de condiţiile de călătorie şi au spus că şi-ar dori mijloace de transport în comun în care să nu le fie frică. Au fost şi dintre cei care spuneau că e bine şi aşa, că au cu ce să se deplaseze prin oraş…

“În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au constatat 30 de abateri de natură contravenţională, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 40.000 lei. Au fost depistate şi patru persoane care efectuau transport fără licenţă, însă majoritatea sancţiunilor au fost aplicate pentru încălcări ale regimului circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, pentru defecţiunile tehnice constatate, au fost retrase cinci certificate de înmatriculare şi patru seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare”, ne-a declarat agent Amelia Căprărin, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.