Descinderi la suspecți de contrabandă cu țigări din Craiova

0
336


Poliţiştii craioveni au făcut, ieri, 12 percheziţii în Craiova, la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări. Oamenii legii au ridicat aproximativ 3000 pachete ţigarete fără timbru de marcaj fiscal, în valoare de peste 27.000 lei, opt persoane fiind aduse la sediul Poliţiei pentru audieri.
Poliţişti din cadrul Secţiei 4 Craiova împreună cu colegi din cadrul Secţiilor de Poliţie 5 şi 6 Craiova şi sprijiniţi de „mascați” ai Serviciului Acţiuni Speciale, au făcut, ieri dimineață, 12 percheziții în Craiova – dintre care 8 la locuinţele unor persoane, iar alte 4 la puncte de lucru ale unor societăţi comerciale din Piaţa Centrală Craiova. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar în care mai mulți craioveni sunt bănuiți de deţinere de produse din tutun în afara antrepozitului fiscal şi fără timbru de marcaj. În urma percheziţiilor, oamenii legii au descoperit şi ridicat în vederea confiscării 2906 pachete (58 120 ţigarete) fără timbru de marcaj fiscal, provenind din Moldova şi Ucraina, valoarea pe piaţa neagră a ţigărilor ridicându-se la peste 27.000 lei. Pachetele de ţigări au fost predate Direcţiei Vamale din Craiova care urmează să stabilească cu exactitate prejudiciul adus de către suspecţi bugetului de stat. Opt persoane cu vârste cuprinse 35 şi 48 de ani au fost de asemenea ridicate și duse la sediul Secţiei 4 Poliție Craiova pentru audieri şi continuarea cercetărilor.
„În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă cu ţigări. Acțiunea a beneficiat de sprijinul operativ și de specialitate al ofițerilor ŞIPI Dolj”, a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.