Craiova îşi înfruntă ultimul „killer” din Liga I

0
286

Universitatea joacă sâmbătă cu Astra, formaţie în faţa căreia a pierdut ultima dată în campionat, în urmă cu aproape 7 luni

Universitatea a adunat 8 puncte în primele 5 meciuri din retur, faţă de cele 2 câte strânsese în primele 6 etape ale campionatului. Înainte să ia o pauză de două săptămâni, pentru că naţionala întâlneşte Insulele Feroe, alb-albaştrii vor întâlni sâmbătă ultima echipă care i-a învins în acest campionat. Se întâmpla pe 31 august 2014, când Astra spulbera cu 5-0 pe Universitatea şi Ionel Gane era demis pentru a face loc duetului invincibil al Craiovei, Cârţu-Săndoi. Astra venea atunci după returul cu Lyon, care a consfiinţit calificarea în grupele Europa League, în timp ce Ştiinţa nu se întâlnise cu succesul. De atunci, Brandan şi compania au mai pierdut un singur meci, sfertul din Cupa României, cu Steaua, în campionat acumulând 10 victorii şi 6 egaluri, iar de pe ultimul loc, cu 2 puncte, au ajuns la 2 puncte de podium, aflându-se după victoria de la Ploieşti la cota 38. Dacă vor rămâne neînvinşi şi după testul cu Astra, craiovenii vor avea la activ o jumătate de campionat fără eşec, fapt fără precedent în istoria Ştiinţei.

Emil Săndoi spune că are în palmares un record de 17 meciuri fără eşec, pe banca naţionalei de tineret, asta dacă nu se contabilizează un amical cu o echipă olimpică: „Suntem o echipă disciplinată şi organizată, cu o pregătire fizică fără reproş. Acesta este secretul rezultatelor şi evoluţiilor noastre de până acum. Cu echipa de tineret am mai avut 17 meciuri fără înfrângere, dacă nu se ia în calcul o partidă susţinută împotriva unei echipe olimpice. Oricum, nici în campionatele puternice din Europa nu cred că sunt echipe care să aibă o astfel de serie. Şi trebuie ţinut cont că avem 10 victorii şi doar 6 egaluri. Ne dorim să ajungem cât mai sus în clasament şi să prelungim cât mai mult seria de invincibilitate“.

Ca şi Săndoi, Sorin Cârţu spune că organizarea şi efortul stau la baza seriei de invincibilitate. „Suntem o echipă care putem aduce multă bucurie. Avem posibilităţi de dezvoltare a jocului, de contraatac, ne apărăm foarte bine, nu întâmplător am ajuns la 16 partide fără înfrângere. Nu ştiu dacă a mai reuşit cineva aşa ceva în fotbalul românesc, poate Steaua înainte de 89. Oricum, toate punctele au fost obţinute cu multă muncă, cu sudoare“ spune „Sorinaccio”.

  202 de zile se vor împlini sâmbătă de la ultima înfrângere a Craiovei în campionat, produsă chiar de Astra, 5-0 pe 31 august 2014