Expoziție de pictură și grafică „In memoriam Victor Pârlac”

0
397

Muzeul de Artă din Craiova, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Craiova, organizează astăzi, ora 18.00, la Galeria „ARTA”, vernisajul expoziției „In memoriam Victor Pârlac”. Dedicată artistului stins din viață în urmă cu o săptămână, expoziția cuprinde peste 30 de lucrări de pictură și grafică, atât din colecția autorului, cât și a muzeului craiovean, precum și din colecții particulare.

Victor Pârlac este unul dintre cei mai importanți artiști plastici din Oltenia. S-a născut la 30 martie 1936, în comuna Făureşti, judeţul Vâlcea, și a plecat dintre noi pe 7 februarie a.c. Absolvent al Facultăţii de Arte Plastice din Timişoara şi al Academiei de Arte „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, artistul a fost, în perioada 1995-2001, preşedintele Filialei Craiova a Uniunii Artiştilor Plastici din România. De asemenea, a fost un foarte apreciat profesor de pictură al Şcolii de Artă  „Cornetti”, unde a activat din 1964 până în 2006, conducând această instituție, în calitate de director, vreme de 15 ani.

Expoziția „In memoriam Victor Pârlac” va putea fi vizitată până la data de 1 martie, accesul publicului la Galeria „ARTA” fiind liber.