Craiovean condamnat pentru punere în circulaţie de monedă străină falsificată „săltat” de poliţişti

0
943

Un bărbat de 35 de ani, din Craiova, a ajuns în arestul IPJ Dolj, în cursul zilei de joi, după ce a fost condamnat definitiv la 5 ani de puşcărie pentru aderare la grup infracţional organizat şi punere în circulaţie de monedă străină falsificată. Sentinţa a fost pronunţată de Curtea de Apel Oradea.

În cadrul unei acţiuni organizate joi, pe linia depistării persoanelor urmărite în temeiul legii, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Dolj l-au depistat pe Bogdan Dumitru Riza, de 35 de ani, din Craiova, pe numele căruia magistraţii Tribunalului Bihor au emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Craioveanul a fost condamnat definitiv pe 4 februarie a.c., printr-o sentinţă a Curţii de Apel Oradea,  la 5 ani de închisoare pentru aderare la grup infracţional organizat şi punere în circulaţie de monedă falsificată străină.

Opt persoane, între care şi craioveanul Riza, au fost trimise în judecată în iunie 2010, în urma unui flagrant reuşit de poliţiştii BCCO Oradea. În baza unor interceptări telefonice din care reieşea că gruparea intenţiona să achiziţioneze 70.000 de euro falşi din Bulgaria, ofiţerii orădeni de la Crimă Organizată l-au prins în flagrant pe Iulian Ciorbă, coordonatorul reţelei, în timp ce să pregătea să preia de la doi complici 35.000 de euro contrafăcuţi, sumă care urma să fie plasată într-o bancă din Caransebeş, după cum anunţau anchetatorii la momentul respectiv. Cei mai mulţi dintre inculpaţi (Riza fiind singurul craiovean din grup) au primit pedepse cu executare.