„ShoeBox – cadoul din cutia de pantofi”, un proiect pentru copiii din familii cu posibilități materiale reduse

0
453

Românii din 12 țări s-au implicat în cea de-a VIII-a ediție a proiectului „ShoeBox – cadoul din cutia de pantofi”, în care circa 100.000 de copii vor primi gratuit cadouri de Crăciun. Proiectul presupune ca oricine dorește să ofere unul sau mai multe cadouri să țină cont că acestea trebuie să aibă un volum rezonabil, astfel încât să încapă într-o cutie de pantofi, pe care ulterior să o prezinte la unul din cele peste 130 de centre de colectare a cadourilor, atât din țară, cât și din străinătate. Pentru al treilea consecutiv, Rotaract Club Craiova se implică în strângerea de cutii frumos împachetate în centrele sale de colectare.

„ShoeBox – cadoul din cutia de pantofi” este o inițiativă de ajutorare a copiilor între 2 și 18 ani din familii cu posibilități materiale reduse. Cadourile oferite în cadrul acestui proiect constau în alimente, haine, rechizite sau jucării ce trebuie să încapă într-o cutie de pantofi, donațiile în bani nefiind acceptate. Fiecare persoană care dorește să se implice trebuie să pregătească cel puțin o cutie de pantofi plină cu cele alese și sortate după vârsta și genul copilului care va primi cadoul, pe care să o depună la unul din centrele de colectare disponibile în cadrul campaniei.

„În cei 7 ani de când organizăm proiectul, începând de la nivelul familiei și prietenilor până la succesul din 2013, estimăm că peste 50.000 de copii au primit un cadou de Crăciun în cadrul proiectului. Sperăm ca anul acesta să dublăm cifra, astfel încât și mai mulți copii să se bucure de cadouri în preajma Crăciunului”, a declarat Valentin Vesa, inițiatorul și coordonatorul proiectului „ShoeBox – cadoul din cutia de pantofi”. În momentul de față, în coordonarea activităților din cadrul proiectului sunt implicați aproximativ 200 de voluntari, care se ocupă de pregătirea locațiilor pentru colectare, distribuirea fluturașilor și afișelor cu informații despre campanie, colectarea și sortarea cadourilor, pregătirea etichetelor pentru cutii și distribuirea cadourilor către copiii din mediile defavorizate.

Pentru al treilea consecutiv, Rotaract Club Craiova se va implica în strângerea de cutii frumos împachetate în centrele sale de colectare. Acestea sunt: Professional Laser Dent, bulevardul „Carol I”, bloc J3, ap. 2 (persoană de contact Rareș Cojocaru – tel. 0753.777.081, program de luni până vineri între orele 10.00-20.00); Farmacia Big, parter complex Big, cartier Craiovița Nouă (persoană de contact Radu Ionescu – tel. 0726.179.780, program de luni până vineri între orele 8.00 și 21.00, sâmbăta de la 8.00 la 16.00, duminica de la 8.00 la 15.00); Anabasis SRL, strada „Lămâiței” nr. 27, în spatele blocului G2 din piața Baba Novac (persoană de contact Diana Pîrga – tel. 0736.835.882, program de luni până vineri, între orele 9.00 și 17.00). În Craiova mai există și alte centre de colectare pe care le găsiți împreună cu mai multe informații pe www.shoebox.ro.