Keşerupe – 13 cu noroc pentru tricolori

0
337

România a câştigat al treilea meci la rând cu 2-0, scor provenit dintr-o dublă, contra Danemarcei fiind rândul atacantului Stelei, Claudiu Keşeru

Ultimul meci al României din 2014 a continuat seria pozitivă a tricolorilor în acest final de an. Chiricheş şi compania conduc grupa de calificare la Euro 2016, una facilă de altfel, iar în ultimele 3 jocuri victoriile au fost identice, 2-0 şi au fost aduse de dublele lui Bogdan Stancu (împotriva Finlandei), Paul Papp (contra Irlandei de Nord), ambele în preliminarii, şi Claudiu Keşeru, care a punctat marţi seara de două ori în amicalul cu Danemarca. Atacantul Stelei a deschis scorul onorând assist-ul lui Chipciu cu sânge rece, după ce a driblat portarul şi a majorat avantajul cu o reuşită superbă de la 25 de metri, care s-a oprit în vinclul lui Andersen. Vârful de 28 de ani a avut şi ocazia hat-trick-ului, când şutul său de la 16 metri a fost aproape de bara dreaptă. Maxim a fost şi el singur cu Andersen şi l-a păcălit cu o scăriţă, dar pe care n-a încadrat-o perfect şi mingea s-a scurs pe lângă poartă. Sânmărtean n-a mai încântat ca de obicei, iar în repriza avută la dispoziţie s-a remarcat prin cei 3 dinţi care i-a scos lui Andresen, la un duel în jumătatea daneză. Datorită celor 8 goluri marcate în campionatul Ucrainei, Bicfalvi a debutat în tricolor, având rezervată ultima jumătate de oră pe teren, în timp ce Moţi a fost fluierat de steliştii de pe Arena Naţională când l-a înlocuit pe Chiricheş, din cauza performanţei de a scoate echipa din Ghencea din grupele Champions League. România încheie anul ideal şi se pregăteşte să pătrundă în FIFA Top 15, acolo unde a mai fost doar în perioadele în care se califica la turneele finale.

Iordănescu, mulţumit de startul noului mandat

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat că este bucuros că naţionala României încheie anul cu o victorie, dar şi pe primul loc în grupa F de calificare la Euro-2016. „A fost o victorie muncită, obţinută în repriza a doua, pentru că jocul din prima parte nu a încântat. Chiar dacă am schimbat mulţi jucători faţă de meciul cu Irlanda de Nord şi au absentat alţii, cel puţin tactic am făcut o partidă bună. Îmi doream foarte mult să obţin această revanşă pe care cred că toţi o aşteptam în faţa Danemarcei. Astăzi am întâlnit o echipă bună, puternică şi mă bucură faptul că am câştigat şi am încheiat anul pe primul loc în grupa de calificare la Euro-2016” a spus Iordănescu. Lucian Sânmărtean s-a simţit obosit la meciul cu Danemarca, susţine Iordănescu: „Mi-a zis asta la pauză, am încercat şi să-l menajez pentru că înainte mi-a spus că are o jenă şi nu ştie dacă poate juca. Până la urmă a intrat după ce am luat decizia împreună cu el şi doctorul echipei naţionale”.

Keşeru: „E onoare să dau goluri pentru naţională”

Atacantul Claudiu Keşeru a declarat că se simte onorat că a avut ocazia să marcheze pentru echipa naţională, subliniind că a avut o seară senzaţională la partida amicală a României cu Danemarca. „A ieşit senzaţional. I-am spus lui Răzvan Raţ să aleagă poarta din dreapta, că acolo marchez cele mai multe goluri. E o onoare pentru mine să am privilegiul de a marca, dar e munca întregului colectiv. Mă trec fiorii când se intonează imnul, este o mândrie, o răsplată a multor ani de muncă, sunt acele momente la care visează orice copil. Le datorez multe colegilor de la Steaua, care m-au pus în valoare de atâtea ori, stafului tehnic şi lui nea Puiu. Important este că am câştigat acest meci. După un astfel de meci, nu mă pot plânge de oboseală”, a spus Keşeru. Anghel Iordănescu spune că atacantul Stelei a confirmat statutul de titular cu această ocazie: „Faptul că a marcat atât de mult pledează pentru el. După revenirile lui Marica şi Rusescu, Keşeru va crea o emulaţie pe acest post, în beneficiul naţionalei”.

Căpitanul naţionalei României, Răzvan Raţ, ajuns la 102 selecţii în tricolor, a declarat că tricolorii sunt pe drumul cel bun şi speră să continue în acest fel. „Trebuie felicitaţi toţi jucătorii prezenţi la această acţiune. Am tratat serios acest meci şi a ieşit aşa cum ne-am dorit. Suntem pe drumul cel bun şi sper să continuăm aşa. Keşeru este un jucător foarte bun şi care demonstrează că merită să joace la echipa naţională. Mi-aş dori ca Steaua să nu-l mai poată ţină”, a spus Raţ.

Morten Olsen a invocat absenţele

Selecţionerul Morten Olsen a pus eşecul echipei sale şi pe multiplele absenţe din lot, inclusiv ale vedetelor Eriksen, Agger şi Krohn Daehli. „Într-un joc liniştit, fără multe ocazii, primul gol a fost decisiv. Nu am avut ocazii să schimbăm soarta jocului, pentru că mulţi dintre jucătorii noştri au fost trimişi acasă, atacanţii, nu am avut prea mulţi nici pe bancă, nici pe teren. România are o tradiţie, mulţi jucători talentaţi, tehnici” a declarat selecţionerul danez. Tehnicianul de 65 de ani nu a uitat de ultima partidă pe care nordicii au disputat-o la Bucureşti. Atunci, pe nisipul de pe Stadionul Naţional, oaspeţii s-au impus cu 5-2 în preliminariile pentru EURO 2004, turneu la care tricolorii au ratat calificarea. „Acela a fost un meci mai important decât cel de azi. Am preferat să pierd azi decât acum zece ani, atunci a fost decisiv. Aveţi o echipă bună, am urmărit-o în câteva jocuri înainte de acesta. Succes în calificări şi poate o să ne întâlnim în Franţa, aşa sper. Iordănescu e un bun prieten, a fost un fotbalist fantastic. Îi cunosc filozifia, am discutat înainte de meci, suntem amândoi antrenori cărora le place să folosească jucători valoroşi, tehnici” a spus Olsen.

România – Danemarca 2-0

A marcat: Keşeru 53, 59.

România: Pantilimon – Papp (Luchin 80), Chiricheş (Moţi 70), Gardoş, Raţ – Hoban, Prepeliţă (Pintilii 84) – Enache (Ad. Popa 46), Maxim (Bicfalvi 64), Sânmărtean (Chipciu 46) – Keşeru. Selecţioner: Anghel Iordănescu.

Danemarca: S. Andersen – Jacobsen, Kjaer (Vestergaard 46), Bjelland, Boilesen (S. Poulsen 79) – Christiansen (Bech 46), Jorgensen (Hansen 70), Thomsen – Vibe (Y. Poulsen 73), Bendtner, L. Andersen (Wurtz 28). Selecţioner: Morten Olsen.

Cartonaş galben: Papp 61.

Arbitru: Slavko Vincici (Slovenia)