Începe Festivalul Șanselor Tale – Săptămâna Educației Permanente

0
456

Începând de astăzi până sâmbătă, 22 noiembrie, în România are loc cea de-a XV-a ediție a Festivalului Șanselor Tale – Săptămâna Educației Permanente, promotor național fiind Asociația EUROED.

La Craiova și în județul Dolj evenimentul a ajuns la ediția a XI-a, organizată de Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, sub egida Primăriei și Consiliului Local Municipal și sub genericul „Egalitatea șanselor tale”. Colaboratori sunt nu mai puțin de 20 de licee, școli gimnaziale și grădinițe – din Craiova, ca și din Calafat, Bechet, Podari, Coțofenii din Față, Ciupercenii Vechi –, cărora li se alătură Universitatea din Craiova, Inspectoratul școlar Județean Dolj, Casa Corpului Didactic Dolj, precum și alte instituții.

În programul celor șase zile se regăsesc zeci de activități cultural-educative și sportive, de la ateliere tematice (de pictură, cusături românești, de creație din materiale reciclabile, muzică, de educație non-formală), expoziții de desen, colaj și fotografie, concursuri la seminarii, mese rotunde, dezbateri pe teme precum „Spun NU drogurilor”, „Drepturile copiilor” sau „Călători în lumea cărților”, vizite la Muzeul Olteniei, spectacole de muzică și teatru, vizionări de filme etc.