În Dolj, ultima medie de admitere la liceu a fost 4,35

0
339

Ieri a avut loc admiterea absolvenţilor de gimnaziu la liceu prin repartizare computerizată. La nivelul judeţului Dolj au fost scoase la concurs 6.930 de locuri, pentru care s-au înscris 6.547 de candidaţi. Cea mai mică medie de admitere în clasa a IX-a a fost 4.35, fiind înregistrată la Grupul Şcolar „Gheorghe Bibescu” din Craiova.

Media de admitere la liceu a fost compusă din 50% media de la Evaluarea Naţională susţinută de elevi în luna iunie a.c. şi 50% mediile din clasele a V-a – a VIII-a. Repartizarea elevilor s-a făcut însă şi în funcţie de opţiunile elevilor. Cei care nu au bifat suficiente unităţi de învăţământ au ratat prima sesiune de admitere în clasa a IX-a chiar dacă au avut medie mare.

473 de locuri au rămas libere

„În Dolj au fost 6.930 de locuri la liceu şi s-au ocupat 6.457. Au rămas libere 473 de locuri, dar şi 90 de elevi care nu au reuşit să prindă un loc în clasa a IX-a pentru că nu au făcut suficiente opţiuni. Aceştia vor intra în cea de a doua repartizare computerizată, care va avea loc pe 22 iulie a.c.”, a precizat Doina Iliuţă, şef Serviciu Reţea Şcolară din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Pentru cea de a doua sesiune de repartizare computerizată au rămas locuri libere la Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Grupul Şcolar de Transporturi Căi Ferate, Grupul „Matei Basarab” şi Grupul Şcolar Agricol Cârcea.

La colegiile naţionale de prestigiu din Craiova concurenţa a fost foarte mare şi ultima medie de admitere nu a scăzut sub 8.50. Astfel, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” cea mai mică medie a fost 9.41, la Colegiul Naţional „Carol I” – 8.75, iar la Colegiul Naţional „Elena Cuza” – 8.53.