“Maratonul educaţional” a instruit 100 de studenţi pentru a promova imaginea ONG-urilor

0
386

Organizaţia Studenţilor din Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, în parteneriat cu Convenţia Organizaţilor Studenţeşti a desfăşurat, în perioada 20 iunie – 6 iulie a.c., proiectul “Maratonul educaţional” cu scopul îmbunătăţirii calităţii activităţilor derulate de organizaţiile non-guvernamentale doljene. Finanţat din fondurile Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, proiectul a avut ca obiectiv diminuarea problemelor întâmpinate de studenţi în activităţile de promovare a imaginii unei organizaţii non-guvernamentale, probleme generate de lipsa de experienţă şi de necunoaşterea noţiunilor de bază din domeniile: Public speaking, Project management, Fund raising şi Publicty&Image.

O sută de studenţi au urmat traininguri de dezvoltare a cunoştinţelor într-unul din cele patru arii disciplinare. “În urma finalizării acestui proiect, studenţii participanţi dispun de o gamă mai largă de cunoştinţe pentru o mai bună activare în cadrul unui ONG studenţesc şi au dobândit o conduită profesională adecvată. Impactul imediat al proiectului a constat în atribuirea de cunoştinţe mai bune în domeniile: Public speaking, Project management, Fund raising şi Publicty&Image a unui număr de 100 de studenţi activi în organizaţiile studenţeşti”, a declarat Mihai Papuc, preşedintele Organizaţia Studenţilor din Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică.

Studenţii instruiţi în domeniile vizate vor îmbunătăţi activităţile ONG-urilor din care fac parte crescând eficienţa şi nivelul de profesionalism în activităţile susţinute.