„Operissima – Visul unei nopți de vară pe străzile Craiovei”

0
292

Începând de mâine, seară de seară, de la ora 21.00, timp de cinci zile, craiovenii sunt invitați la spectacole de muzică, dans, operă și operetă, în aer liber și cu acces gratuit. Evenimentele fac parte din stagiunea estivală a Operei Române Craiova și se vor desfășura în cartierele Craiovița Nouă, Valea Roșie, Brazda lui Novac, Rovine și 1 Mai. „OperissimaVisul unei nopți de vară pe străzile Craiovei” este un proiect susținut de artiști ai instituției și de invitați din țară, programul – dirijat de maestrul Alexandru Iosub – fiind unul „variat şi captivant”, promit organizatorii.

Opera Română Craiova la superlativ – Operissima vine în fiecare cartier craiovean pentru a alunga cenușiul cotidian și a aduce în mijlocul mulțimii un strop din magia scenei de operă. Cel mai complex gen de spectacol artistic părăsește clădirea masivă din strada „Mihai Viteazu” nr. 7 pentru a oferi emoția artistică autentică în sufletul urbei, aproape de locuințele craiovenilor cărora le sunt rezervate cele mai bune locuri la un adevărat regal muzical conceput în cheie estivală.

Scena mobilă amenajată în principalele cartiere din oraș va fi gazda unei adevărate desfășurări de forțe, la spectacol participând tot ansamblul artistic al Operei Române Craiova, format din orchestră, cor și balet. Soliștilor Renata Vari, Ioan Cherata, Florin Ormenișan, Noemi Modra și actorului Laurențiu Nicu li se vor alătura balerinii Eva Ștefănescu, Nicu Popa, Dragoș Teodorescu, Olguța Ilie și invitații Alina Mihai și Alin Radu (Opera Națională Română Timișoara), într-un spectacol ce va reuni momente de vârf ale stagiunii și din repertoriul ultimilor ani, purtând semnătura regizorală a Arabelei Tănase.

Programul dirijat de maestrul Alexandru Iosub va fi unul variat şi captivant, anunță organizatorii: veritabile „şlagăre” din repertoriul operetei, extrase din recenta premieră Silvia, din „Contesa Maritza” de Kalman, precum și din „Văduva Veselă” de Lehar, vor alterna cu arii celebre precum La donna e mobile din „Rigoletto” de Verdi sau Aria Toreadorului din „Carmen” de Bizet și numere de dans ce fac mereu deliciul publicului, precum spumosul Can-Can de J. Offenbach. Iată doar câteva din surprizele Operissimei ce va răsuna în fiecare seară în cartierele craiovene, începând de mâine, 13 iulie, ora 21.00.

  • Miercuri, 13 august, ora 21.00 – cartierul Craiovița Nouă (strada „George Enescu”, lângă Poștă)
  • Joi, 14 august, ora 21.00 – cartierul Valea Roșie (strada „Împăratul Traian”, lângă biserică)
  • Vineri, 15 august, ora 21.00 – cartierul Brazda lui Novac (parcarea dintre blocurile G5 și WIN)
  • Sâmbătă, 16 august, ora 21.00 – cartierul Rovine (parcul situat pe strada „Nicolae Iorga”)
  • Duminică, 17 august, ora 21.00 – cartierul 1 Mai (loc de joacă, punct Trafo, în spatele hipermarketului Carrefour)