Facultăţile ar putea organiza două sesiuni de admitere

0
304

Rezultatele dezastruoase de la bacalaureat au modificat şi programul examenelor de admitere în facultăţi. Mai multe instituţii şi-au programat sesiuni de toamnă, pentru cei care-şi vor încerca din nou şansa, la bacalaureat, în toamnă.

În judeţul Dolj sunt 2.706 elevi declaraţi admişi la bacalaureat, dar Universitatea din Craiova dispune de 2.879 de locuri numai la buget şi 2.778 de locuri la taxă, ceea demonstrează clar că oferta este mai mare decât numărul de absolvenţi de liceu care se pot înscrie în prima sesiune de admitere. Situaţia este valabilă pentru toate universităţile din ţară. Şi au început să apară şi reacţii ale rectorilor.

Rectorul Politehnicii din TImişoara, Nicolae Robu, a spus că universităţile din oraş vor fi nevoite să organizeze o nouă sesiune de admitere în toamnă, pentru că numărul candidaţilor a fost înjumătăţit de bacalaureat.

La Timişoara, încă de anul trecut s-a realizat un surplus de locuri bugetare la multe dintre facultăţi. De exemplu, la Litere, Filosofie şi Istorie au rămas pentru sesiunea de admitere din toamnă 200 de locuri, în timp ce la Facultatea de Mecanică au rămas 170 de locuri.

Şi rectorii universităţilor particulare sunt îngrijoraţi, unii dintre ei gândindu-se să amâne admiterea pentru toamnă.