Neuer, ierarhia în care îi umileşte pe Messi, Muller, Neymar sau Oscar

0
297

Portarul german Manuel Neuer a fost declarat după finala Cupei Mondiale câştigată de naţionala ţării sale în faţa Argentinei (1-0) cel mai bun portar al turneului final din Brazilia. Goalkeeperul de 28 de ani şi-a văzut astfel încununate prestaţiile avute de-a lungul competiţiei, demonstrând că este cel mai complet fotbalist pe postul său.

Atât de complet, încât cifrele sale i-ar face să se ruşineze inclusiv pe jucătorii de câmp de mare calibru. Neuer a avut în Brazilia nu mai puţin de 244 de pase reuşite, mai multe decât au izbutit, spre exemplu, Lionel Messi, Thomas Muller, Oscar, Angel Di Maria, Neymar sau Eden Hazard.

Rămâne în antologia CM prestaţia germanului în meciul cu Algeria, din optimi (2-1), când portarul “Mannschaft-ului” a respins o sumedenie de mingi din postura de ultim apărător, aventurându-se şi la 40 de metri de butul propriu.

Goalkeeper-ul german, protagonistul unui fapt inedit în finala CM

Apetitul ofensiv al lui Manuel Neuer l-a ajutat pe acesta să-şi treacă în cont şi ceva nemaîntâlnit până duminică, într-o finală de Mondial. În pofida scorului strâns, portarul german şi-a permis în prima repriză de prelungiri să repună de la margine o minge ieşită în aut, gest care nu a mai fost făcut vreodată de un portar într-un ultim act al CM, cel puţin în istoria statisticilor site-ului Opta. Evidenţa turneului final este ţinută din 1966.