Fosta administratoare a Asociaţiei de Locatari nr. SO2 – 2 ani şi 8 luni de puşcărie pentru delapidare

0
284

Craioveanca Marilena Predescu, fosta administratoare a Asociaţiei de Locatari nr. SO2, din cartierul Craioviţa Nouă, a fost condamnată definitiv la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru delapidare. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Craiova vineri, 11 iulie a.c., iar reprezentanţii IPJ Dolj au declarat că abia ieri după-amiază au primit mandatul de executare a pedepsei emis pe numele femeii şi urmează să demareze activităţile de căutare pentru a fi încarcerată.

Marilena Predescu, fostă administratoare a Asociaţiei de Locatari nr. SO2 din cartierul craiovean Craioviţa Nouă, a fost trimisă în judecată în septembrie 2013, pentru delapidare în formă continuată. Asta după ce, în urma unui control al inspectorilor Primăriei Craiova, se descoperise că înregistra şi depunea în casierie sume mai mici decât încasa de la locatari şi că băga în buzunar banii care ar fi trebuit să ajungă la Regiile din subordinea Primăriei. În urma expertizei contabile, prejudiciul reţinut în sarcina femeii a fost de 221.757, 43 lei.

În faţa magistraţilor Judecătoriei Craiova a recunoscut comiterea faptei şi a cerut să beneficieze de prevederile legale vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, pe 3 decembrie 2013, fiind condamnată la 5 ani de închisoare cu executare şi obligată să restituie suma de 221.757 de lei cu dobânzile aferente. Nemulţumită de pedeapsă, femeia a declarat apel, soluţionat de Curtea de Apel Craiova vineri, 11 iulie a.c. Instanţa a admis apelul femeii, a casat hotărârea pronunţată pe fondul cauzei şi, rejudecând, a condamnat-o pe Marilena Predescu la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, restul dispoziţiilor, mai exact cele vizând suma pe care este obligată să o restituie, fiind menţinute. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, astfel că poliţiştii doljeni ar trebui să o caute pe femeie şi să o ducă în arest. Numai că abia ieri după-amiază s-a primit mandatul pe numele ei, după cum au explicat reprezentanţii IPJ Dolj.

„Mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele persoanei în cauză a ajuns la noi astăzi (n.r. – ieri) şi urmează să fie demarate activităţile specifice pentru punerea în executare”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.