Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale găzduieşte astăzi, începând cu ora 19.00, lansarea oficială a programului “The Duke of Edinburgh’s International Award Romania” în Craiova, eveniment organizat de The Duke of Edinburgh’s International Award Romania împreună cu JCI (Junior Chamber Internaţional) Craiova și Cummins.
“The Duke of Edinburgh’s International Award” este liderul mondial al programelor de dezvoltare personală pentru tineri. Acesta se adresează tinerilor cu vârsta între 14 și 24 de ani care, indiferent de mediul de proveniență, sunt încurajați să desfășoare activități de educație non-formală, care să le asigure o tranziție echilibrată de la adolescență la maturitate.
“Vom dezbate importanța programelor de dezvoltare personală pentru tineri”
Lansat la nivel naţional în iunie 2013 în cadrul Galei Regale, programul a ajuns şi la Craiova, susţinut de către JCI (Junior Chamber Internaţional) Craiova și Cummins. Evenimentul de lansare desfăşurat astăzi va avea loc sub forma unei mese rotunde, urmată de cursul de formate de Lideri Award. “Scopul mesei rotunde este de a crea o rețea județeană de susținători ai programului The Duke of Edinburgh’s International Award Romania care să faciliteze accesul tinerilor craioveni la această oportunitate unică. Împreună cu reprezentanţi unor instituţii locale şi naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj , tineri din cadrul Consiliului Județean al Elevilor Dolj, studenți ai Universității din Craiova, precum şi alți membrii ai comunității craiovene vom dezbate importanța programelor de dezvoltare personală pentru tineri, precum și recunoașterea activităților desfășurate de către aceștia. Liderii Award sunt persoane adulte care livrează programul The Duke of Edinburgh’s International Award în instituțiile de proveniență, mentorând tinerii înscrişi în program”, a declarat Mihaela Stanciu coordonator naţional al programului “The Duke of Edinburgh’s International Award Romania”.
“The Duke of Edinburgh’s International Award” a fost inițiat de către Alteța Sa Regală Prințul Philip al Marii Britanii în 1956, fiind prezent în peste 140 de țări la nivel mondial. În România, programul este patronat de către Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a României și susținut de Ministerul Educației Naționale.