Craiova ratează finala în setul decisiv

0
378

Voleibaliştii craioveni au pierdut în Polivalentă în faţa Zalăului, care a întors scorul general de la 0-2

 

Vicecampionii lui Dan Pascu n-au mai repetat performanţa de anul trecut, deşi după primele două meciuri părea că ultimul act le stă la îndemână şi de data aceasta. Era 2-2 la general, iar Zalăul a înfruntat 2.500 de spectatori în Polivalentă, dar şi o echipă craioveană departe de forma arătată în retur şi în primele două meciuri din semifinale. Practic, doar Laurenţiu Lică s-a ridicat şi la propriu şi la figurat la prestaţia necesară unei asemenea dispute. Preluarea n-a funcţionat, căpitanul Vânătoru a fost şi el neinspirat la assist-uri, iar Dumitrache şi Voinea au fost blocaţi permanent, nereuşind să-l ajute pe Lică. Acesta i-a adus pe alb-albaştrii în setul decisiv, însă acolo nu a mai făcut faţă de unul singur, adversarii concentrându-se să anihileze gura de foc a Craiovei. De partea cealaltă, Peter Nagy a jucat aproape fără greşeală, găsind mereu breşele în blocajul oltean. Starul sălăjenilor a confiscat practic de unul singur primul set, 25-20, dar din tresărirea de orgoliu a gazdelor a venit egalarea, cu un scor în oglindă. În setul al treilea, craiovenii au fost doar sparring-partneri, iar Dan Pascu n-a mai avut încotro decât să-şi odihnească titularii pentru a încerca să ducă meciul în decisiv. Şi Craiova avea să ajungă acolo, desprinzându-se la jumătatea setului patru, când Aurel Vlaicu a decis să-i păstreze şi el pe bancă pe Nagy, Leo şi Mihalcea pentru setul decisiv. Zalăul a început bine şi imediat Polivalenta a reacţionat, încurajându-şi în piciroare favoriţii, care au revenit la 4-3, însă de acolo nu au mai contat în joc, finalul fiind unul fără emoţii pentru oaspeţi. Tebieş a găsit antidotul pentru Lică, iar Nagy a fost imperial, trăgând de parcă nu a mai avut fileul în faţă, pentru ca Birău şi Leo să-l completeze ideal. De altfel, Nagy a închis şi meciul cu o diagonală la care mulţi din sală nici nu au apucat să vadă unde a căzut mingea. Zalăul s-a răzbunat pentru eliminarea în minimum de meciuri de anul trecut.

Jucăm cu Dinamo pentru medaliile de bronz

La final, Dănuţ Pascu a explicat eşecul prin forma superioară a adversarilor: „Nu am ce să le reproşez jucătorilor, nici mie. După cinci meciuri cu tot ce poate exista în volei, am pierdut această dispută. E greu să diger această înfrângere, dar în sport trebuie să câştige cineva. Ne pare rău că nu am reuşit să facem un joc atât de bun cum am obişnuit suporterii. Cei de la Zalău s-au pregătit foarte bine, au o echipă valoroasă, care a jucat foarte bine. Băieţii au dat dovadă de angajament, de luptă, dar am pierdut pe muchie de cuţit. Am avut o atmosferă extraordinară, un public inimos, nu am putut să ne calificăm. Cel mai important acum este să-i recuperez psihic pe jucători pentru meciurile cu Dinamo“. Dacă Zalăul va juca împotriva Tomisului Constanţa pentru titlu, Craiova va disputa finala mică, pentru locul 3, cu Dinamo. Se va juca tot în sistemul „cel mai bun din cinci meciuri“, iar primele două partide vor avea loc vineri şi sâmbătă, în Sala Polivalentă. Meciurile trei şi patru vor fi pe 17 şi 18 aprilie, la Bucureşti, iar, dacă va mai fi nevoie, decisivul va avea loc la Craiova, pe 24 aprilie.

Semifinala Diviziei A1, meciul 5

SCM Universitatea Craiova – Volei Municipal Zalău 2-3 (20-25, 25-20, 15-25, 25-18, 8-15). Scor general 2-3.

Sala Polivalentă, spectatori: 2.500.

Craiova: Laurenţiu Vânătoru, Laurenţiu Lică, Vladan Aleksic, Teodor Milotin, Nemanja Stefanovic, Mihai Dumitrache, Vladimir Jovic (libero). Au mai jucat: Ionuţ Manda, Florin Voinea, Nicolae Ghionea şi Bogdan Bratosin. Antrenor: Dănuţ Pascu.
Zalău: Adriano Lamb, Peter Nagy, Răzvan Mihalcea, Fabian Birău, Vlad Tebieş, Leo dal Bosco, Adrian Feher (libero). Au mai jucat: Andrei Georgescu, Gabriel Cherbeleaţă, Marian Bala, Mihai Gheorghiţă şi Sebastian Krause. Antrenor: Aurel Vlaicu.