Șantier în centrul orașului / Încep lucrările la parcarea subterană

1
455

Primăria Craiova a semnat, ieri, contractul de lucrări pentru parcarea subterană din zona Teatrului Național „Marin Sorescu”. Proiectul are o valoare de 48,83 milioane de lei și trebuie să fie finalizat într-un an și jumătate.

Lucrările vor fi efectuate de asocierea S.C. Mitliv S.R.L, S.C. Polystart Impex S.R.L și Habau Construcţii S.R.L, cu lider de asociere S.C. Mitliv S.R.L. Craiova, aceștia fiind câștigătorii celei de-a doua licitații pe care a organizat-o Primăria Craiova pentru execuția parcării din spatele TNC. Parcarea va fi pe două niveluri și va avea o suprafață desfășurată de 17.332 de metri pătrați. Aici vor fi construite 619 locuri, din care 586 pentru autoturisme şi 33 pentru motociclete. Pentru încurajarea utilizării autovehiculelor electrice și pentru reducerea poluării datorate traficului rutier, se vor instala și prize electrice pentru încărcarea autoturismelor care funcționează pe acumulatori pentru 240 de locuri de parcare.

Spațiile verzi vor fi refăcute

Potrivit autorităților locale, parcarea subterană va fi dotată cu sistem de detecţie şi alarmare la depăşirea concentraţiei de monoxid de carbon, cu sistem de detecţie şi avertizare la efracţie care va asigura protejarea spaţiilor importante din parcare. De asemenea, va avea și un sistem de sonorizare şi alarmare pentru evacuarea unor zone şi dirijarea personalului către căile de evacuare posibile. În cadrul aceluiași proiect intră și amenajarea peisagistică, aici urmând să se creeze spaţii verzi care sa pună în valoare amplasamentul Teatrului Naţional Marin Sorescu. Se vor realiza alei pietonale, trotuare şi acces carosabil, se va planta gazon, plante decorative, arbuşti şi arbori.

1 COMENTARIU

  1. Pe cand un proiect al actualei conduceri a primariei Craiova? Doresc punerea in executie si reabilitarea din cartierul SARARI,strImparatul Traian si spatiile dintre blocurile “K”,tot un proiect al vechiului consiliu local,ca si cel de mai sus.

Comments are closed.