Încă doi reţinuţi pentru înşelăciuni prin telefon

0
452

Două persoane au fost reţinute luni şi încă una este cercetată în libertate, pentru înşelăciune, în dosarul grupării infracţionale care se ocupa cu înşelăciuni prin metoda „Accidentul” şi „Câştiguri de premii”, destructurată de poliţiştii doljeni luna trecută, din care făcea parte şi studenta de la Medicină Georgiana Badea, de 20 de ani, din Murgaşi, arestată în septembrie. Oamenii legii au făcut şi trei percheziţii în cursul zilei de luni, fiind ridicate mai multe probe, iar ieri după-amiază doi dintre învinuiţi au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat, ieri, că, prin extinderea cercetărilor efectuate de poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Craiova în cauza privind arestarea preventivă a inculpaţilor Georgiana Badea, Ana Marian Costea, Mariana Paliev, Andrei Miron şi Nicu Miron pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, prin metoda „Accidentul”, s-a stabilit faptul că din grupul infracţional mai făceau parte Gheorghe Bănucă, de 38 de ani, şi soţia sa, Ileana Bănucă, de 34 de ani, ambii din comuna doljeană Orodel, şi Maria Logofătu, de 43 de ani, din comuna Vădăstriţa, judeţul Olt.

Din investigaţiile poliţiştilor a rezultat faptul că cei trei, în perioada decembrie 2012 – martie 2013, prin metoda „CÂŞTIGURI DE PREMII” au înşelat partea vătămată Ioan S., din Sibiu, cu suma de 10.390 lei. „În cursul zilei de ieri (n.r. – luni) au fost efectuate percheziţii la locuinţele suspecţilor, fiind  ridicate în vederea cercetărilor telefoane mobile, înscrisuri şi alte mijloace materiale de probă”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Gheorghe Bănucă şi Maria Logofăru au fost reţinuţi pe 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, iar Ileana Bănucă este cercetată în libertate pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. Ieri după-amiază, cei doi învinuiţi au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim că, pe 22 noiembrie, reprezentanţii IPJ Dolj anunţau că poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Craiova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au identificat un grup infracţional specializat în înşelăciuni prin telefon compus din Andrei Miron (25 de ani, din Câmpina, judeţul Prahova), Iulian Raea (34 de ani, din comuna Nana, judeţul Călăraşi), ambii încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu, Anamaria Costea (18 ani, tot din comuna Nana, judeţul Călăraşi), Mariana Paliev (31 de ani, din Reşiţa, judeţul Caraş- Severin), Nicu Miron (49 de ani, din Câmpia Turzii, judeţul Cluj) şi Ioan Bîrcea (42 de ani, din Reşiţa, judeţ Caraş-Severin), care acţionau împreună cu Georgiana Badea (20 ani, din comuna Murgaşi, judeţ Dolj), arestată pe 27 septembrie a.c. după ce a fost prinsă în flagrant încasând 8.000 de lei de la un doljean pe care credea că îl păcălise.

Oamenii legii au stabilit, în urma cercetărilor, că în perioada 1 ianuarie  – 21 noiembrie a.c., prin metoda „accidentul” şi „Câştiguri de premii”, membrii grupării au înşelat 18 persoane pe raza mai multor judeţe. Astfel, 4 fapte s-au comis în judeţul Dolj, 3 în Bucureşti, 8 fapte în municipiul Blaj, o faptă în municipiul Sebeş, şi câte una în Sibiu şi Timişoara, prejudiciul total fiind de 160.000 lei, după cum a declarat, la momentul respectiv, inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

În baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Craiova, poliţiştii doljeni au efectuat percheziţii la locuinţele suspecţilor dar şi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu, fiind găsite şi ridicate telefoane mobile, înscrisuri şi alte mijloace materiale de probă. Învinuiţii Andrei Miron, Anamaria Costea, Nicu Miron şi Mariana Paliev au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 ore, ulterior fiind arestaţi preventiv, mandatele lor urmând să expire pe 20 decembrie.