Pedepse până la 30 de ani de închisoare pentru ucigașii lui Ion Ulăreanu

0
339

Curtea de Apel Craiova va judeca apelurile declarate de cei patru tineri care i-au ucis cu bestialitate și i-au incendiat cu tot cu mașină pe  doljeanul Ion Ulăreanu, de 28 de ani și pe Ileana Gabriela Dumitrana, de 19 ani, din Turceni. În cursul zilei de ieri toți inculpații au declarat apel față de sentința Tribunalului Gorj prin care au fost condamnați la pedepse ce ajung până la 30 de ani de închisoare. Cel mai „ieftin” a scăpat minorul care a participat la crimă, cu 15 ani de detenție, doi dintre ei au primit câte 28 de ani, iar al patrulea, care mai avea o condamnare de 2 ani cu suspendare, va executa, în total 30 de ani.

Crima cu sângere rece comisă de patru tineri din Gorj, din cauza etnobotanicelor, a zguduit toată Oltenia. La sfârșitul lunii mai a.c. un localnic făcea o descoperire macabră în localitatea Meriş, judeţul Mehedinţi: autoturismul Hyundai Coupe al lui Ion Ulăreanu, de 28 de ani, din Filiaşi, complet distrus de flăcări, iar în interior trupurile carbonizate al său şi al tinerei Ileana Gabriela Dumitrana, de 19 ani, din Turceni. După o anchetă destul de grea, au fost prinși autorii, respectiv Florin Claudiu Mînea, Dragoș Ionescu, Mihai Dorin Bălan și minorul Alexandru Bogdan Drăgoi. Pe 22 iulie a.c. cei patru tineri au fost trimiși în judecată, iar săptămâna trecută, pe 20 noiembrie a.c., Tribunalul Gorj a pronunțat sentința în cauză, inculpații fiind condamnați la pedepse exemplare, fiecare primind un spor de pedeapsă de 3 ani. Astfel, Florin Claudiu Mînea a fost condamnat la 28 de ani închisoare (25 de ani la care judecătorii au adăugat un spor de 3 ani de închisoare), Dragoş Ionescu a primit tot 28 de ani închisoare, însă instanța i-a revocat suspendarea unei pedepse de 2 ani închisoare aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr. 162/21.06.2012 pronunţată de Judecătoria Motru în dosarul nr. 1211/263/2012, rămasă definitivă prin decizia penală 2103/19.10.2012 pronunţată de Curtea de Apel Craiova și executarea acesteia alături de pedeapsa de 28 ani aplicată prin prezenta sentinţă, urmând ca inculpatul Dragoş Ionescu să execute în total 30 ani închisoare. Mihai Dorin Bălan a primit tot 28 de ani închisoare, iar Bogdan Alexandru Drăgoi 15 de ani închisoare. În plus, inculpații trebuie să achite 250.000 lei daune morale şi 30.000 lei daune materiale către partea civilă Ulăreanu Ionela Liliana, 200.000 lei daune morale şi 20.000 lei daune materiale către partea civilă Dumitrana Elena, o rentă globală în sumă de 6.000 lei cu titlul de pensie de întreţinere în favoarea minorei Ulăreanu Erica Maria şi o rentă periodică lunară în sumă de 1.000 lei începând cu data prezentei sentinţe şi până la majoratul minorei sau până la finalizarea studiilor, cel mult până la împlinirea vârstei de 25 de ani, inclusiv, ori până la noi dispoziţii ale instanţei.

Au vrut să arunce mașina în lac, dar s-au împotmolit

Reamintim că, potrivit rechizitoriului Parchetului Curții de Apel Craiova, pe 27 mai a.c., în jurul orelor 16.00 – 17.00, inculpaţii s-au întâlnit în faţa blocului unde locuia Mînea şi s-au hotărât să facă rost de substanţe etnobotanice. Pentru că nu aveau bani, au convenit să-i ceară lui Ion Ulăreanu să le aducă, fiind hotărâți să-l agreseze pentru a-i lua „prada” fără să plătească. L-au pus pe Bogdan Alexandru Drăgoi să-l sune pe Ulăreanu, cerându-i să-i aducă în seara respectivă, în oraşul Motru, substanţe etnobotanice în valoare de 2.000 lei. În jurul orei 23.00, inculpatul minor a plecat să se întâlnească cu Ulăreanu la intrarea în oraşul Motru, urmat de Mînea Florin Claudiu, înarmat cu o cheie franceză, Bălan Mihai Dorin, care avea o cheie metalică fixă și Ionescu Dragoş înarmat cu un picior de scaun, s-au deplasat în punctul „Rîpa” situat între podul peste râul Motru şi satul Rîpa. Aici a ajuns și doljeanul Ion Ulăreanu, însoțit de Ileana Gabriela Dumitrana, cu autoturismul marca Hunday Coupe, înmatriculat în Bulgaria, sub numărul BH 5769 BT, de culoare neagră, îndrumat de Drăgoi. Cel din urmă a încercat să-l facă pe Ulăreanu să intre pe un drum forestier situat la circa 53 m de podul peste râul Motru, însă aceasta a refuzat şi, întorcând autoturismul, i-a spus minorului, care coborâse, că opreşte înainte de trecerea peste pod. Cum a oprit mașina, atacatorii au sărit, Bălan l-a lovit cu o cheie fixă metalică în zona capului, iar Dragoș Ionescu peste tot corpul, cu piciorul de la scaun.  L-au scos din mașină și l-au „tocat” până au fost siguri că este mort, apoi l-au pus pe bancheta din spate a mașinii sale. Între timp Mînea a lovit-o cu cheia pe tânăra de 19 ani, victima a căzut într-un canbal colector de unde a luat-o Mînea și Drăgoi și au pus-o în portbagaj. Au urcat în mașină toți, îndreptându-se către punctul „La lacuri” din satul Meriş, comuna Broşteni, jud. Mehedinţi (situat la 4,9 km) pentru a arunca autoturismul cu cadavrele în lac, aşa cum se înţeleseseră. S-au blocat cu autoturismul în mlaştina din capătul lacului, așa că au luat toate bunurile pe care le-au găsit, respectiv pachete cu substanţe etnobotanice, suma de 300 lei, o cameră video, un pachet de ţigări şi un ceas Rolex, apoi au incendiat mașina.