Expoziția artistului olandez Navid Nuur, vernisată astă-seară la Club Electroputere Craiova

0
306

Clubul Cultural Electroputere Craiova vă invită astă-seară, ora 19.00, la vernisajul expoziției „Treasured Tension” a artistului olandez Navid Nuur, care are loc la sediul de pe Calea București nr. 56. Proiectul este realizat cu sprijinul Fundației ERSTE, Ambasadei Olandei și Galeriei Plan B Cluj/ Berlin.

Navid Nuur – născut în 1976, la Teheran (Iran) – trăiește și lucrează în Haga (Olanda) și face parte din noua generație de artiști ce populează spațiul actual al post-postmodernismului. Până în prezent a deschis expoziții personale la Centrul Pompidou din Paris, Fundația pentru Artă Contemporană Parasol Unit din Londra, Centrul de Artă Contemporană Matadero din Madrid, Kunsthalle San Gallen și Kunsthalle Fridericianum, Kassel (Germania).

«Lucrările expuse la Craiova sunt inspirate în mare parte din contextul local și produse cu materiale și imagini care provin din cotidianul românesc – spre exemplu, o serie de covoare realizate în colaborare cu un artist popular din Bechet (sudul Olteniei) sau lucrarea „Golden Pannel”, care face trimitere la tehnica icoanei. De asemenea, pentru versiunea craioveană a expoziției „Treasured Tension”, Navid Nuur realizează o serie de lucrări produse în spațiul de expunere», precizează organizatorii evenimentului.