„Tineret în Acţiune” la Academia de Baschet „Ionuţ Drăguşin”

0
411

Academia de Baschet „Ionuţ Drăguşin” a găzduit sâmbătă, 9 noiembrie a.c., acţiunea „Sporturi de echipă”, din cadrul proiectului tinerilor Asociaţiei EduFor Craiova „Pune preţ pe sănătate!”, finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 1 – Tineri pentru Europa, sub-acţiunea 1.2 – Iniţiative ale tinerilor.

Timp de două ore, în sala de sport a Colegiului „Ştefan Odobleja” din Craiova, tinerii au fost iniţiaţi în tainele baschetului, au aflat câteva dintre beneficiile sportului de echipă ca mijloc de petrecere a timpului liber şi menţinere a sănătăţii de la două antrenoare din cadrul Academiei, Janina Ninu şi Irina Moţăţeanu, jucătoare active ale echipei de baschet feminin SCM-CSS Craiova.

30 de tineri craioveni, implicaţi în proiectul “Pune preţ pe sănătate”

Acţiunea face parte din seria de activităţi planificate în proiectul „Pune preţ pe sănătate!”, implementat în perioada 5 august 2013 – 31 mai 2014, la care participă 30 de tineri din Craiova cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani. Activităţile, bazate pe metode de educaţie nonformală, au debutat pe 12 octombrie 2013, cu flash-mob-ul organizat în Piaţa „Mihai Viteazul”, dedicat Zilei Educaţiei Nonformale. Tinerii participanţi au experimentat voleiul la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Craiova, fotbalul, baschetul şi handbalul în Parcul Tineretului, sub îndrumarea unor facilitatori – profesori de educaţie fizică şi sport.

În perioada următoare se va derula un atelier de dans european, o dezbatere, teatru-forum, animaţie stradală, sporturi montane şi se vor închei cu o conferinţă finală pentru diseminarea rezultatelor. Toate acestea urmăresc promovarea stilului de viaţă sănătos, bazat pe o alimentaţie echilibrată, mişcarea în aer liber, practicarea sporturilor de masă, în rândul tinerilor din Craiova, încurajându-i să participe activ la viaţa comunităţii în care trăiesc, să acţioneze în rezolvarea problemelor din viaţa cotidiană, să găsească alternative de petrecere a timpului liber, de relaxare, să promoveze incluziunea socială.

Programul “Tineret în Acţiune” (TiA – Youth in Action) este programul Uniunii Europene care susţine activităţile de învăţare non-formală pentru tineri, prin finanţarea de proiecte. Programul, cu finanţare de la Comisia Europeană, vizează promovarea cetăţeniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate şi toleranţă, sprijinirea înţelegerii reciproce între tinerii din diferite ţări, promovarea cooperării europene şi contribuţia la îmbunătăţirea calităţii sistemelor de susţinere a activităţii de tineret.