Seminar cu tematici ONU, pentru tineret

0
342

Asociaţia Tineretului ONU Craiova, cu sprijinul Casei de Cultură a Studenţilor (CCS) Craiova, desfăşoară un seminar pe teme ONU, pentru tineret. Evenimentul are loc vineri, 8 noiembrie începând cu ora 14:00, la Casa de Cultură a Studenţilor, cu participarea invitaţilor speciali Eliza Chirilă şi Cosmin Chiriţă, care sunt şi moderatori ai dezbaterii.

Seminarul se adresează tinerilor interesaţi şi implicaţi în politicile de tineret la nivel local, cât şi în procesul decizional sau pasionaţi de diplomaţie. “Prin acest eveniment dorim să creştem gradul de conştientizare al tinerilor asupra Organizaţiei Naţiunilor Unite. Totodată, dorim să aducem în discuţie teme precum: Strategia Naţională de Tineret, Legea tinerilor, Chestionarul MYWorld pentru agenda de dezvoltare post-2015, cât şi să lansăm discuţii şi dezbateri libere pe problematici de tineret”, au precizat organizatorii. Parteneri în cadrul acestui eveniment în acest eveniment sunt Uniunea Studenţilor din România şi Delegaţii de Tineret ai României la Naţiunile Unite, şi este organizat în cadrul Festivalului UNIFEST. UNIFEST reprezintă cel mai mare festival studenţesc naţional organizat de Uniunea Studenţilor din România, începând cu anul 2001.

Asociaţia Tineretul ONU din România  (UN Youth of România) este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată şi condusă de către tineri, ale căror scopuri sunt promovarea, încurajarea valorilor şi activităţilor ONU în rândul tinerilor români.