Ramona Mănescu este noul ministru al Transporturilor

0
352
Ramona Mănescu

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, ieri, decretul pentru numirea europarlamentarului Ramona Mănescu în funcţia de ministru al Transporturilor, la scurt timp decretul a fost publicat în Monitorul Oficial, aşa că ieri, la ora 15, noul ministru a şi depus  jurământul de învestitură în funcţie, la Palatul Cotroceni, în prezenţa mai multor demnitari şi membri ai Guvernului. Printre aceştia s-a aflat, cum era de aşteptat, şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, liderul liberalilor, care a plecat însă de la ceremonie înainte ca preşedintele să susţină discursul. Acesta a asistat doar la momentul în care liberala Ramona Mănescu a depus jurământul. Imediat după jurământ, Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa că aprecierile ministrului Transporturilor legate de DNA nu vor mai fi „de tip Crin Antonescu” şi a adăugat că speră ca Ramona Mănescu să se ocupe de o serie de proiecte, printre care CFR Marfă sau cele legate de absorbţia fondurilor europene.

Premierul Victor Ponta i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu în cursul dimineţii de ieri propunerea de numire a Ramonei Mănescu în acest post, înainte de a pleca în Republica Moldova, pentru o vizită de două zile, au declarat surse oficiale. Anterior, liberala fusese la Palatul Victoria, unde a avut o discuţie de aproximativ jumătate de oră cu premierul, au declarat pentru Agerpres surse guvernamentale. Partidul Naţional Liberal, căruia îi revine portofoliul Transporturilor prin algoritmul de guvernare, a decis duminică să-i prezinte primului-ministru două propuneri în vederea unei nominalizări la conducerea acestui minister – Nini Săpunaru şi Ramona Mănescu. Surse oficiale au declarat ulterior mass-media că premierul a optat pentru Ramona Mănescu. Conducerea liberalilor a făcut noile nominalizări în contextul în care deputatul Ovidiu Silaghi, propus anterior pentru această funcţie, şi-a retras candidatura ca urmare a faptului că este cercetat de DNA.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, ieri, că Ramona Mănescu „are destule calităţi, dar nici una care să o recomande pentru postul de ministru al Transporturilor”, el apreciind totodată că „PNL, aflat în derută, este condus de Ponta”. „Pe de o parte, vedem că PNL, aflat în derută, este condus de Ponta. Nici nu mai au curaj (n.r. – liberalii) să propună ei un ministru al Transporturilor. Taberele nu au ajuns la nici o înţelegere în PNL şi atunci lucrul ăsta l-a făcut domnul Ponta”, a apreciat Blaga, înainte de şedinţa BPN al PDL. El a mai spus că românii s-au săturat de calificarea miniştrilor la locul de muncă. „Doamna Mănescu are destule calităţi, dar nici una care s-o recomande pentru postul de ministru al Transporturilor. Şi o să vedem din nou calificarea la locul de muncă. Românii sunt săturaţi de calificări ale miniştrilor la locul de muncă”, a mai spus Vasile Blaga.