„De succesul clasei de mijloc depinde integrarea reală în circuitul economic european”

0
316
Mărinică Dincă

La finele săptămânii trecute, în Maramureş a avut loc şedinţa Colegiului Director al PDL. Nume grele s-au afişat rând pe rând, la această şedinţă, luând cuvântul şi exprimându-şi fiecare în parte punctul de vedere vizavi de ceea ce ar trebui să facă cel mai puternic partid de opoziţie, în această perioadă.  Pe parcursul celor trei ore, cât a ţinut şedinţa, s-a discutat despre modalitatea în care ar trebui ajutată clasa de mijloc, dar şi despre constituirea unui guvern din umbră. Despre toate aceste aspecte a vorbit, ieri, senatorul Mărinică Dincă, preşedintele Organizaţiei PDL Craiova, reprezentantul democrat-liberalilor doljeni la acest Colegiu, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul PDL Dolj. 

„A avea un loc de muncă astăzi în România a ajuns să fie un lux”

Pe lângă discuţiile purtate pe seama alegerii unui candidat pentru alegerile prezidenţiale, democrat-liberalii au semnat la Baia Mare o rezoluţie prin care se angajează să susţină clasa mijlocie din România. „S-a adoptat aşa-numita “Rezoluţie de la Baia Mare” prin care PDL anunţă că sprijină clasa de mijloc din  România, căreia, susţin democrat-liberalii, Guvernul Ponta i-a declarat război. Este un proiect de centru-dreapta şi pro-dezvoltare. Aşa cum a precizat şi preşedintele partidului, domnul Vasile Blaga, a avea un loc de muncă astăzi în România  a ajuns să fie un lux, USL ducând ţara de râpă prin atitudinea pe care o au membrii ei faţă de oamenii care i-au ales.  Este vorba de oamenii care plătesc taxe şi impozite, despre toţi cei care produc plus valoare în ţara asta”, a subliniat senatorul doljean.

Ajutorarea micilor întreprinzători din România

Vasile Blaga

Parlamentarul Mărinică Dincă a mai vorbit în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă şi despre ajutorarea micilor întreprinzători din România, PDL propunând să se facă prin reducerea fiscalităţii, eliminarea abuzurilor birocratice, protecţia producătorilor, dar şi accesul la finanţare europeană. „De succesul clasei de mijloc depind şi echilibrul intern în perioade dificile dar şi integrarea reală în circuitul economic european. Numai clasa de mijloc poate garanta libertatea economică şi autonomia individului. Dacă această clasă de mijloc o duce bine, atunci şi asistaţii sociali vor fi siguri că îşi primesc ajutoarele la timp. În lipsa unei clase de mijloc puternice, România va continua să se bazeze pe împrumuturi şi pe acorduri de supravieţuire”, a mai spus Mărinică Dincă.

Guvern PDL din umbră

Cătălin Predoiu

Pedeliştii au creionat şi un posibil guvern din umbră, format dintr-un premier, care a fost deja desemnat, în persoana fostului ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi un număr de 12, maximum 14 miniştri, care vor fi anunţaţi luna viitoare.  „ S-a discutat şi despre lansarea Guvernului din umbră a PDL, un guvern om la om, o lansare care va avea loc cel mai probabil undeva la mijlocul lunii septembrie a acestui an. Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, prezent şi el la Baia Mare, a fost desemnat de Colegiul Director să formeze acest guvern, pe baza CV-urilor care se vor trimite de cei care doresc să participe la această competiţie internă a partidului în vederea realizării unui guvern performant”. De asemenea, după cum au explicat şi mai-marii partidului, un guvern PDL ar avea ca şi rezultat nu doar creşterea competitivităţii mediului de afaceri, dar şi susţinerea temeinică a agriculturii româneşti cât şi investiţii majore în infrastructură.


Un alt subiect discutat a fost posibilitatea înfiinţării unui centru politic de dreapta care să cuprindă PDL, Mişcarea Populară, Forţa Civică, dar şi Partidul Naţional Liberal, dar şi despre dorinţa de a alege un singur membru PDL pentru a candida la viitoarele alegeri prezidenţiale.