Caravana actelor de identitate continuă, astăzi, în Dolj

0
283

Caravana actelor de identitate organizată de Direcţia Publică de Evidenţă a Persoanelor Dolj şi Consiliul Judeţean Dolj va fi prezentă, astăzi, în cinci comune din judeţ, pentru a primi cereri de eliberare a cărţilor de identitate de la cetăţeni care, din diferite motive, au amânat obţinerea primului act de identitate sau preschimbarea celui deţinut şi ieşit din termenul de valabilitate. Este vorba despre comunele Întorsura – la ora 9.00, Cerăt – la ora 12.00, Rast – la ora 10.00, Ghindeni – la ora 9.00 şi Coşoveni – începând cu ora 12.00.

Acţiunile mobile de eliberare a documentelor de identitate sunt organizate la solicitarea autorităţilor publice locale, în localităţile unde nu funcţionează servicii de evidenţă a populaţiei, pentru a se elibera Buletine de Identitate persoanelor care, deşi au împlinit vârsta optimă, nu şi-au eliberat actul.

Toţi cei aflaţi în această situaţie sunt aşteptate la sediile primăriilor, acolo unde trebuie să depună o documentaţie alcătuită din: cererea de eliberare a actului de identitate, vechiul act de identitate, certificatul de naştere, certificatul de căsătorie, certificatul de deces al soţului decedat, hotărârea de divorţ cu menţiunea definitivă şi irevocabilă/certificatul de divorţ, certificatele de naştere ale copiilor cu vârsta sub 14 ani, documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu şi să achite suma de 11 lei (7 lei contravaloarea cărţii de identitate şi 4 lei contravaloarea timbrului fiscal).

Actele care se vor tipări prin intermediul caravanei vor fi înmânate în aceeaşi localitate, cu sprijinul Postului de Poliţie local. În cazul persoanelor care nu deţin documentele necesare, DPCEP Dolj poate elibera o Carte de Identitate provizorie cu valabilitatea de un an. Pentru persoanele netransportabile, caravana se va deplasa la domiciliul acestora şi va prelua cererea, imaginea şi documentele necesare eliberării cărţii de identitate.

Caravana actelor de identitate urmează să se mai deplaseze, în luna iunie, în următoarele localităţi din judeţul Dolj:

  • 23 iunie: Bratovoeşti – ora 9.00, Coţofenii din Faţă – ora 9.00, Malu Mare – ora 13.00.
  • 30 iunie: Dobreşti – ora 9.00, Teslui – ora 10.00, Orodel – ora 10.00, Drănic – ora 13.00, Caraula – ora 13.00.