Biroul Permanent Naţional al PDL a decis ieri dizolvarea Biroului Permanent Judeţean al organizaţiei democrat-liberale din Argeş şi numirea ca preşedinte interimar a deputatului Cătălin Teodorescu, a declarat europarlamentarul Marian Jean Marinescu, vicepreşedinte al formaţiunii, într-o conferinţă de presă. Asta după ce liderul organizaţiei judeţene PDL de aici şi-a anunţat demisia din partid, nu înainte de a exclude 22 de primari ai formaţiunii. Tot ieri şi-a anunţat demisia din PDL şi fostul deputat Vasile Gherasim, care a recunoscut că ar fi tentat să se înscrie în Partidul Mişcarea Populară, când acesta se va înfiinţa. Şi, aşa cum reiese dintr-un comunicat transmis ieri mass-media de către Mişcarea Populară, Partidul Mişcarea Populară va fi lansat oficial chiar astăzi, la ora 13, iar preşedintele său va fi deputatul Eugen Tomac.
„Şi Comisia de Statut, Etică şi Litigii s-a autosesizat şi va analiza reuniunea Consiliului de Coordonare Judeţean Argeş şi vom vedea apoi care va fi situaţia”, a afirmat Marinescu, care a adăugat că nu ştie dacă deciziile privind excluderea din partid a 22 de primari şi demisia fostului lider al organizaţiei de la Argeş, Mircea Andrei, au ajuns la nivelul Cancelariei PDL. „Nu, nu ştiu de acest subiect, aşteptăm analiza Comisiei de Statut, Etică şi Litigii pentru a avea nişte date absolut concrete şi reale. (…) Ce spune dânsul (n.r. – Mircea Andrei), deocamdată pe vorbe, nu cred că poate fi luat în calcul”, a spus Marian Jean Marinescu. Fostul senator Mircea Andrei, liderul PDL Argeş, a declarat ieri, pentru Mediafax, că a demisionat din partid, el motivându-şi gestul prin faptul că „domnul Blaga şi conducerea PDL au uitat că există judeţul Argeş şi am ţinut să le aduc aminte”. Potrivit acestuia, înainte de a-şi da demisia din PDL, el a condus şedinţa Consiliului de Coordonare al Organizaţiei PDL Argeş, care a decis excluderea a 22 de primari din partid. „22 de primari au fost excluşi de Consiliul de Coordonare al Organziaţiei PDL Argeş, pentru că au declarat că nu mai vor să activeze politic şi şi-au dat demisia din funcţiile politice. După această chestiune, au fost excluşi din partid”, a precizat Mircea Andrei. Excluderea celor 22 de primari şi demisia lui Mircea Andrei au avut loc la doar o zi după vizita preşedintelui Traian Băsescu în Argeş. De altfel, în mediul politic din Argeş se vorbeşte despre faptul că aceşti primari, ca şi Mircea Andrei, s-ar îndrepta spre Mişcarea Populară.
În aşteptarea Mişcării Populare…
Şi fostul deputat PDL Vasile Gherasim a declarat ieri, pentru Mediafax, că a demisionat din partid, arătând că, în condiţiile în care în jurul Mişcării Populare se va înfiinţa un partid, este posibil să se alăture acestuia. „Este de notorietate că am făcut parte din grupul care a susţinut-o pe Elena Udrea la alegeri, iar după alegeri s-a instaurat în partid o pace rece. În condiţiile în care proiectele mari pe care le-am susţinut – regionalizarea şi altele – sunt în stand-by, am considerat că trebuie să demisionez din PDL. (…) Deocamdată, sunt în aşteptare. În condiţiile în care se va transforma în partid sau se va înfiinţa un partid în jurul Mişcării Populare, este posibil să mă alătur acestuia”, a precizat Vasile Gherasim.
PDL, condus de „perdanţi”, prin „circulare imperative”
Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, susţine că PDL a ajuns în situaţia de a fi condus „prin suspendări şi excluderi”, iar liderii „perdanţi” de la centru îşi permit să minimalizeze orice plecare, el adăugând că trage un nou semnal de alarmă privind riscul ruperii formaţiunii. „Partidul Democrat Liberal a ajuns în situaţia de a fi condus prin suspendări şi excluderi. Imediat după alegerile interne, în loc să se facă reconstrucţia partidului, să se facă opoziţie adevărată, s-a dat startul răzbunărilor (…) Trag un nou semnal de alarmă privind riscul unei rupturi în Partidul Democrat Liberal. Am avertizat, în urmă cu scurt timp, când a fost demisă conducerea PDL Dâmboviţa, că partidul nu are o direcţie bună şi nu este condus eficient. Astăzi, situaţia se repetă şi avem un nou exemplu, la Argeş, unde PDL pierde 22 de primari!”, scrie Falcă pe Facebook. El comentează că PDL a ajuns în câţiva ani de la „partidul primarilor” la plecări în masă ale acestora, provocate de actuala conducere centrală. „Este foarte grav că liderii de la Bucureşti îşi permit cu nonşalanţă să minimalizeze orice plecare. PDL, în situaţia în care este azi, nu îşi permite să piardă nici un primar”. De asemenea, primarul Aradului consideră că PDL este condus în momentul de faţă de „perdanţi”. „Conducerea centrală nu înţelege că politica nu înseamnă doar apariţii TV, circulare imperative trimise organizaţiilor judeţene, ci munca de reorganizare cu activul partidului, care trebuie mobilizat în jurul valorilor doctrinare şi a celor care au performanţă administrativă. Partidul are nevoie de o conducere corectă şi eficientă, dar în momentul de faţă este condus de perdanţi, de oameni care nu au în spate votul cetăţenilor. Sper ca oamenii valoroşi ai PDL să se ridice şi să nu mai aştepte ca alţii să ia decizii în locul lor”, mai scrie Falcă.