Băsescu mulţumeşte Franţei şi Germaniei pentru noul acord de asistenţă cu UE şi FMI

1
384
Traian Băsescu

Cu ocazia vizitei premierului francez Jean-Marc Ayrault, preşedintele Traian Băsescu a mulţumit pentru sprijinul acordat de Franţa şi Germania, la Bruxelles, pentru ca România să obţină un nou acord de asistenţă cu UE şi FMI.

“Domnule prim-ministru, permiteţi-mi să vă spun bun venit în România. Mă bucur foarte mult că sunteţi însoţit de o importantă delegaţie, care arată interesul major al Franţei pentru România. De asemenea, mă bucură foarte mult faptul că parteneriatul nostru strategic, semnat la nivelul preşedinţilor, a primit o foaie de parcurs, cu ocazia vizitei domnului prim-ministru Ponta la Paris”, a declarat Băsescu, la începutul întrevederii de la Palatul Cotroceni cu premierul francez Jean-Marc Ayrault.

În acest context, şeful statului a mulţumit Franţei şi Germaniei pentru sprijinul acordat ţării noastre, la Bruxelles, în vederea obţinerii unui nou acord de asistenţă cu UE şi FMI. “Ţin să încep prin a vă mulţumi mult pentru sprijinul pe care Franţa, alături de Germania, ni l-au dat zilele trecute, la Bruxelles, să obţinem un nou acord de asistenţă cu UE şi cu Fondul. Vă mulţumim mult”, a punctat Băsescu.

La rândul său, premierul francez i-a mulţumit preşedintelui Băsescu pentru primire, arătând totodată că vizita premierului Victor Ponta la Paris a reprezentat “un moment intens”. “Dumneavoastră aţi menţionat parteneriatul strategic, este un parteneriat care începe să fie pus în aplicare progresiv şi cu ocazia vizitei dlui prim-ministru am relansat foaia de parcurs pe care aţi menţionat-o dvs.”, a mai spus premierul francez Jean-Marc Ayrault.

1 COMENTARIU

Comments are closed.