Sărbătoreşte româneşte, de Ziua Drapelului Naţional şi Ziua Universală a Iei!

0
415

Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, în parteneriat cu Palatul Copiilor Craiova şi Grădiniţa „Căsuţa cu poveşti”, vor organiza marţi, 25 iunie, cu ocazia Zilei Drapelului Naţional (sărbătorită anual în data de 26 iunie) şi Zilei Universale a Iei (24 iunie), o serie de activităţi.

Între orele 12.00 şi 19.00 la Galeria „Vollard” a instituţiei va fi deschisă o expoziţie de fotografie reprezentând ia românească în diverse colţuri ale lumii în care este sărbătorită. De asemenea, în Salonul Medieval publicul va putea vedea o expoziţie de costume populare internaţionale şi româneşti realizate pe linguri de lemn de copii din grupa mare de la amintita grădiniţă (coordonatori: prof. Ianovici Marijana, Avram Laura şi Troacă Melinda).

Începând cu ora 18.00, în Piaţa „Mihai Viteazul” se vor desfăşura o paradă a costumelor populare româneşti, prezentată de copii de la Grădiniţa „Eden” (coord.: Stanciu Nicoleta), şi ateliere de creaţie cu publicul (workshop-uri interactive). Tot aici va avea loc un spectacol de folclor românesc, cuprinzând dansuri populare cu Ansamblul „Cununiţa” de la Palatul Copiilor Craiova (coord.: prof. Simona Creţan) şi cântece populare în interpretarea soliştilor de la aceeaşi instituţie (coord.: prof. Tcaci Mihail).

MAGDA BRATU