Cunoaşteţi persoane plecate la muncă în Germania? Atunci puteţi ajuta la realizarea unui spectacol la TNC!

0
304

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova va derula, începând cu luna septembrie a.c., în parteneriat cu Staatstheater Braunschweig (Germania), proiectul cultural „The Art of Ageing” („Arta de a îmbătrâni”), finanțat prin Programul Cultural al Comisiei Europene. Proiectul va consta în realizarea unui spectacol de teatru, bazat pe o documentare socio-artistică privind situația copiilor minori ale căror mame pleacă la muncă în Germania, ca babysitter sau îngrijitoare ale unor persoane vârstnice.

În acest context, în perioada 6-11 septembrie a.c., la Craiova se va afla o echipă artistică din Germania, care dorește să realizeze interviuri cu reprezentanți ai unor familii (copii, precum și soți, bunici, surori cu care locuiesc minorii în lipsa mamei), din Craiova și localitățile învecinate. „În cazul în care cunoașteți persoane plecate la muncă în Germania care au copii minori lăsați în grija altor membri ai familiei, vă rugăm să ne sprijiniți pentru identificarea unor potențiali parteneri de interviu în cadrul acestui proiect artistic. Interviurile în cauză au ca scop realizarea unei piese și a unui spectacol de teatru cu caracter documentar și nu urmăresc să lezeze în vreun fel dreptul la intimitate al persoanelor chestionate, ale căror date personale nu vor fi făcute publice”, se precizează într-un comunicat al Teatrului Național „Marin Sorescu”.

Informații suplimentare despre proiect puteți solicita la numărul de telefon 0251.416.942 sau la adresa de email secretariat@tncms.ro.