Diculescu de la „Patria Imobiliare” ar putea fi eliberat

0
431

Patronul de la „Patria Imobiliare”, Costinel Silviu Diculescu, ar putea fi eliberat din penitenciar. Magistraţii Curţii de Apel Craiova au dispus, marţi, înlocuirea arestării preventive a bărbatului, aflat după gratii de pe 3 noiembrie 2011, cu obligarea de a nu părăsi localitatea Craiova. Bărbatul, condamnat la 7 ani de închisoare, va fi pus în libertate abia după ce decizia Curţii de Apel Craiova va rămâne definitivă, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova putând face recurs. La Curtea de Apel Craiova se judecă în prezent apelul formulat  de  Diculescu, soţia acestuia şi cântăreţul Nelu Anca, toţi trei condamnaţi pe fond, de Tribunalul Dolj, la pedepse cu închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Costinel Silviu Diculescu

Costinel Silviu Diculescu

, patronul Agenţiei „Patria Imobiliare”, condamnat pe fond la 7 ani de închisoare cu executare şi aflat în arest preventiv de pe 3 noiembrie 2011, ar putea fi eliberat. Curtea de Apel Craiova a hotărât, marţi, 11 iunie a.c., să-i înlocuiască măsura arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv municipiul Craiova. Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pot face recurs, astfel că inculpatul va fi eliberat abia după ce decizia Curţii de Apel Craiova rămâne definitivă. „Înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă şi prelungită şi menţinută faţă de inculpatul Diculescu Costinel Silviu cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, municipiul Craiova. (…) Dispune punerea în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă emis la data de 03.11.2011 de Tribunalul Dolj în dosarul cu nr. 19715/63/2011, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, dacă inculpatul nu este arestat în altă cauză ”, se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Craiova.

Costinel Silviu Diculescu, soţia sa, Lia Roxana Diculescu, şi cântăreţul Nelu Anca au fost trimişi în judecată în aprilie 2012, de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, pentru constituire de grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. În rechizitoriul întocmit la finalizarea cercetărilor, procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au reţinut că, în perioada 2007-2011, Costinel Diculescu, soţia sa, Lia Roxana Diculescu, şi Nelu Anca, un cântăreţ de manele, cunoscut sub numele de “Nelu de la Craiova”, au constituit un grup infracţional cu scopul de a înşela diverse persoane. Mai exact, Costinel Diculescu a început construirea unui complex rezidenţial de locuinţe pe raza comunei Malu Mare, anunţând că persoanele care vor să beneficieze de oferta sa sunt aşteptate să încheie contracte. Poliţiştii şi procurorii de crimă organizată craioveni au stabilit că Diculescu a întocmit mai multe antecontracte de vânzare-cumpărare cu diverse persoane cărora le-a promis construcţia unor case în comuna Malu Mare şi vânzarea acelor imobile cu terenul aferent prin intermediul agenţiei “Patria Imobiliare”, iar după ce a încasat banii a refuzat să încheie contractele de vânzare-cumpărare în formă autentică. O parte din locuinţele promise chiar au fost ridicate şi date în folosinţă, numai că, ajutat de ceilalţi membri ai grupului, Diculescu a reuşit să le vândă pe unele dintre acestea, chiar dacă părţile vătămate locuiau de mai mult timp acolo, iar pe altele le-a pus gaj la bănci, fără ştirea locatarilor. S-a mai reţinut faptul că prin activitatea infracţională, cei trei au adus grave prejudicii persoanelor vătămate, în jur de 20 la număr, multe dintre acestea rămânând pe drumuri după ce şi-au vândut locuinţele ca să-şi achiziţioneze altele noi, în complexul imobiliar de la Malu Mare.

După un an de proces, pe 24 aprilie a.c. cei trei au fost găsiţi vinovaţi. Judecătorii Tribunalului Dolj l-au condamnat pe Costinel Silviu Diculescu la 7 ani de închisoare cu executare, soţia sa a primit 3 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 7 ani, în timp ce cântăreţul Nelu Anca a primit 4 ani de închisoare, tot cu executare. Toţi trei au făcut apel, înregistrat pe 29 mai la Curtea de Apel Craiova. Următorul termen de judecată este stabilit pe 25 iunie.