Campanie de strângere de fonduri pentru renovarea Spitalului „Filantropia”

0
828

Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă şi Centrul de Voluntariat „Voluntaris” lansează astăzi o campanie de strângere de fonduri ce are ca principal obiectiv modernizarea şi igienizarea Spitalului Clinic Municipal „Filantropia” din Craiova. Proiectul, intitulat „Împreună pentru o comunitate puternică”, se află la prima ediţie şi are ca partenere instituţii precum Primăria Craiova, Muzeul Olteniei, Palatul Copiilor şi Crucea Roşie Dolj.

Se doreşte, aşadar, implicarea comunităţii craiovene în soluţionarea unei probleme stringente la nivel local, unul din obiectivele campaniei fiind promovarea conceptului de „dezvoltare comunitară” ca alternativă pentru rezolvarea diferitelor probleme locale. Dezvoltarea comunitară este o intervenţie structurată, care conferă comunităţilor un control mai mare asupra condiţiilor ce le afectează viaţa.

Cei care doresc să se implice în campania „Împreună pentru o comunitate puternică” pot trimite un sms la 8865 şi dona 2 euro (număr valabil în reţelele Cosmote, Orange şi Vodafone – nu se aplică TVA). De asemenea, pot dona orice sumă în contul bancar dedicat campaniei, dar și orice produs sau material aflat pe devizul de reabilitare a secţiei de pediatrie. În plus, se pot alătura campaniei de strângere de fonduri ca voluntari şi pot fi ambasadori pe reţelele de socializare.

Proiectul „Împreună pentru o comunitate puternică” este implementat în perioada 3 iunie – 1 octombrie 2013, iar conferința de lansare are loc astăzi, ora 11.00, la Muzeul Olteniei (Secția de Istorie-Arheologie). Cei care doresc informații suplimentare au la dispoziție site-ul campaniei www.impreuna.arti.ro, numerele de telefon 0768.271.065 (Livia Gavrilă –  PR Centrul de Voluntariat „Voluntaris”) şi/sau 0758.844.651 (Laura Preotesoiu – coordonator Centrul de Voluntariat).

RADU ILICEANU