Doar zece zile până la Gala Premiilor UNITER

0
296

A XXI-a ediţie a Galei Premiilor UNITER va avea loc luni, 13 mai, la Sala Mare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi.

În acest cadru, Senatul UNITER va acorda premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale. Două dintre distincţii vor reveni artiştilor craioveni Leni Pinţea-Homeag („pentru întreaga activitate”) – actriţa care a jucat „Phaedra” pe marile scene ale lumii şi a dus renumele Teatrului Naţional din Craiova şi al celui românesc peste hotare, şi maestrului Tudor Gheorghe („pentru o viaţă dedicată poeziei autentice”). Nici un actor, regizor, scenograf şi nici un spectacol de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova nu se regăsesc însă în acest an pe lista nominalizărilor. Lista integrală a Premiilor Senatului şi nominalizărilor pentru Premiile Galei UNITER 2013 se află pe site-ul Uniunii, www.uniter.ro.

În cadrul Galei din 13 mai va fi înmânat şi Premiul pentru cea mai bună piesă a anului 2012 – „Nostalgicii călători”, de Liviu Lucaci. Concursul de dramaturgie se desfăşoară sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României şi a avut un juriu format din Marina Constantinescu, Adriana Popescu şi Marian Popescu.