Recital de vioară şi pian susţinut de muzicienii Liviu Prunaru şi Mihai Ungureanu

0
378

Au cântat împreună pe aceeaşi scenă pe 26 februarie a.c., iar acum revin în faţa publicului craiovean cu un recital extraordinar prilejuit de sărbătorirea instituţiei ai cărei muzicieni sunt. Este vorba despre violonistul Liviu Prunaru şi pianistul Mihai Ungureanu, care evoluează astă-seară, de la ora 19.00, în cadrul programului aniversar organizat în perioada 17-24 aprilie pentru a marca împlinirea a 66 de ani de la înfiinţarea Filarmonicii „Oltenia”.

Liviu Prunaru şi Mihai Ungureanu vor reveni în faţa publicului meloman şi în concertul simfonic de vineri, 26 aprilie. Unul aniversar, în care maestrul dirijor Sabin Pautza va fi sărbătorit la împlinirea a 70 de ani de viaţă şi 50 de ani de activitate artistică.

Distins în toamna anului 2012 cu titlul de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Craiova, oraşul său natal, Liviu Prunaru deţine actualmente statutul de concertmaestru al reputatei Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam şi, începând cu 1 martie a.c., pe cel de solist concertist al Filarmonicii „Oltenia”. Simultan, desfăşoară o intensă activitate didactică la Academia „Menuhin” din Gstaad (Elveţia), ca profesor de vioară. Astă-seară, Liviu Prunaru va cânta, desigur, cu valoroasa sa vioara Stradivarius „Pachoud” (1694).

Solist concertist al Filarmonicii „Oltenia”, pianistul Mihai Ungureanu este cunoscut şi apreciat în ipostazele de solist, interpret de muzică de cameră şi acompaniator. Susţine o intensă activitate concertistică, colaborând cu toate orchestrele simfonice din ţară, deosebita sa prezenţă scenică fiind remarcată şi peste hotare. A fost director general (1990-2000 şi 2003-2009) şi director artistic (2000-2003) al Filarmonicii „Oltenia”, iar în prezent deţine, din nou, statutul de director artistic al instituţiei.

Cei doi muzicieni au ales să interpreteze, cu prilejul recitalului din această seară, Romanţă, op. 26, de Johan Svendsen; Sonata a III-a în Do minor, op. 45, de Edvard Grieg; Scherzo în Do minor, de Johannes Brahms; Sonata în La major, de César Franck; „Hejre Kati”, op. 32, de Jenö Hubay. Un bilet costă 15 lei.