A furat componente de locomotivă în valoare de 60.000 lei

1
299

Un tânăr de 26 de ani, din Filiaşi, a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, miercuri seara, în baza mandatului emis de magistraţii Judecătoriei Craiova, după ce s-a stabilit că acesta a sustras componente din cupru şi cabluri de la o locomotivă, creând un prejudiciu de aproximativ 60.000 lei.

După cum a rezultat din cercetările efectuate de poliţiştii Secţiei 5 Craiova, Dan Adrian Costopol, de 26 de ani, din Filiaşi, angajat ca agent de pază la o societate comercială din Craiova, unde fusese adusă pentru reparaţii o locomotivă electrică, în noaptea de 13 spre 14 mai a.c., în timp ce era de serviciu, a forţat sistemul de asigurare al locomotivei şi a sustras componente din cupru şi mai multe cabluri electrice, prejudiciul fiind estimat la circa 60.000 lei. Bunurile cu pricina le-a ascuns în noaptea respectivă prin diverse locuri din incinta societăţii şi de atunci le scotea, pe rând, în rucsacul său, la ieşirea din serviciu.

Miercuri, poliţiştii l-au prins cu o parte din pradă asupra lui şi l-au dus direct la sediul secţiei pentru cercetări. “În baza probatoriului administrat în cauză, pe numele făptuitorul Judecătoria Craiova a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 20 zile, în sarcina acestuia fiind reţinută comiterea infracţiunii de furt calificat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, agent Amelia Căprărin.

 

Comments are closed.