După gratii pentru furturi din locuinţe, dar şi dintr-o biserică

0
324

Doi minori de etnie romă, de 15, respectiv 16 ani, din Craiova, au fost arestaţi preventiv după ce poliţiştii au reuşit să stabilească şi să probeze în sarcina celor doi comiterea a 12 furturi din locuinţe, anexe gospodăreşti, dar şi dintr-o biserică din comuna Bucovăţ.

Poliţiştii Secţiei 2 Craiova au documentat activitatea infracţională a doi minori de etnie romă din municipiul Craiova, Gheorghe M., de 16 ani, şi Claudiu R., de 15 ani, despre care s-a stabilit, în urma cercetărilor, că sunt autorii a 12 furturi din locuinţe şi anexe gospodăreşti din Craiova şi localităţile limitrofe. În plus, oamenii legii au mai stabilit că cei doi sunt şi autorii unui furt din biserică, dosar aflat în lucru la Secţiei 3 Poliţie Rurală Bucovăţ. Poliţiştii i-au prins pe cei doi în cadrul unei acţiuni desfăşurate vineri, împreună cu poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, pe linia prevenirii şi combaterii furturilor, i-au reţinut pe 24 de ore, iar sâmbătă au fost arestaţi preventiv.

„Învinuiţii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă şi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Propunerea a fost promovată ulterior la instanţă, care a emis pe numele inculpatului de 15 ani mandat de arestare preventivă pe 15 zile, iar faţă de celălalt s-a dispus arestarea preventivă pentru 20 zile, ambii fiind introduşi în arestul IPJ Dolj”, a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.