Proiectul educaţional „Yamaha ClassBand” va debuta, în premieră naţională, la Craiova

0
785

Peste nici două săptămâni, la Craiova va fi inaugurat, în premieră naţională, proiectul educaţional „Yamaha ClassBand”, destinat copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani. Acesta presupune înfiinţarea unor mici orchestre, fără ca elevii să deţină în prealabil cunoştinţe teoretice şi deprinderi de a cânta la un instrument, urmând apoi să susţină concerte în cadrul unităţilor de învăţământ, dar nu numai. Lansarea proiectului va avea loc joi, 4 aprilie, ora 9.00, în Sala „Filip Lazăr” a Filarmonicii „Oltenia”, prilej cu care reprezentanţii instituţiei şi cei ai Yamaha Music Europe vor prezenta scopul şi obiectivele educaţionale, bazele teoretice şi metodologice ale proiectului, în perspectiva aplicării lui în unităţile de învăţământ preuniversitar din România.

Proiectul „Yamaha Class Band” este destinat copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani şi presupune înfiinţarea unor mici orchestre de către profesorii de Educaţie muzicală, fără ca elevii să deţină în prealabil cunoştinţe teoretice şi deprinderi de a cânta la un instrument. Ca rezultat concret, după trei luni de exersare temeinică, orchestra de copii şi tineri va susţine în public primul ei concert de gală. Concertele se vor desfăşura atât în cadrul unităţilor de învăţământ, cât şi în incinta unor instituţii publice de cultură, inclusiv la sediul unor firme sau companii naţionale şi multinaţionale care manifestă interes şi doresc realmente să se implice în susţinerea şi promovarea proiectului „Yamaha Class Band”.

Partenerii în proiect îşi doresc să beneficieze în derularea acţiunilor de sprijinul reprezentanţilor societăţii civile, al organizaţiilor non-guvernamentale şi spun că vor aprecia în mod deosebit fiecare demers iniţiat de forurile administraţiei publice în vederea promovării proiectului la nivel local, regional şi naţional.

„Conştienţi fiind de importanţa pe care fiecare dintre noi, adulţii responsabili, ar trebui să o acordăm şi să o redăm, totodată, dezvoltării armonioase a personalităţii, prin valorizarea educaţiei muzicale ca modalitate pedagogică fundamentală de relevare, cultivare şi desăvârşire a sensibilităţii umane, a gustului şi respectului pentru frumos, a talentului artistic şi a potenţialului creator al copiilor şi tinerilor din România, aşteptăm ca tot mai mulţi parteneri de cea mai înaltă şi demnă responsabilitate civică să ne însoţească în realizarea finalităţilor educaţionale ale proiectului”, spune managerul Filarmonicii „Oltenia”, Vlad Drăgulescu.