Filmul „Poziţia copilului” – premieră de gală la cinematograful „Patria” din Craiova

0
373

Lungmetrajul „Poziţia copilului”, primul film românesc premiat cu Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, va intra în cinematografele din România începând din 8 martie. Filmul va putea fi urmărit în 35 de cinematografe din peste 20 de oraşe, între care și Craiova, unde va avea premiera de gală duminică, 10 martie, ora 18.30. Spectatorii vor avea ocazia să-i cunoască la începutul proiecţiei pe trei dintre protagoniştii filmului regizat de Călin Peter Netzer și distins cu unul dintre cele mai importante premii din cinematografie: Natașa Raab, Florin Zamfirescu și Adrian Titieni.

„Poziţia copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multipremiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi prezintă traficul de influenţă şi corupţia la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer. Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov.

 

Filmul „Poziţia copilului” va rula la cinematograful „Patria” din Craiova în perioada 8-14 martie, cu două reprezentații pe zi: de la orele 16.30 și 19.00. Prețul biletului va fi de 10 lei. Ca în fiecare miercuri, la proiecţiile din 13 martie se va aplica tariful „Orange film”: două bilete la preţ de unul. Nu trebuie decât să trimiteţi FILM prin SMS la 241; veţi primi un mesaj scris ce conţine un cod unic, pe care îl arătaţi la casa de bilete a cinematografului.